Op 24 en 25 januari 2018 wordt in een unieke samenwerking tussen Samen Slim Bouwen, Duurzaam MBO en Leren voor Morgen een congres in het kader van circulaire economie georganiseerd.
Thema: “Circulaire economie is serieuze economie, duurzaamheid in de hybride leeromgeving”
Keuze voor deelname aan één óf twee dagen is mogelijk, vanaf medio december is inschrijving mogelijk
Doelstellingen van het congres:
· Organiseren van de regio-Zuid bijeenkomst Coöperatie ‘Leren voor morgen’, onderwijs en bedrijfsleven betrekken bij de laatste ontwikkelingen. Bedrijfsleven kennis laten maken met de Brabantse onderwijstafel.
· Informeren van onderwijs, overheid en bedrijfsleven m.b.t de ontwikkelingen op het gebied van Duurzaam MBO, producten presenteren, Build-up Skills, innovatieve leermiddelen. Kennis maken met samenwerkingsinitiatieven binnen de triple helix.
Inspelen op de investeringen van de zuidelijke provincies in zake duurzame innovaties bij gemeenten en bedrijven (Solliance; Dutch design, nul op de meter). Kennis maken met het keuzedeel duurzaamheid in het beroep.
· Informeren van onderwijs en bedrijfsleven m.b.t. de praktijkleeromgeving De Kleine Aarde, ‘good-practices’ delen, vergroten van het netwerk, Leren voor morgen zichtbaar maken aan de hand van goede initiatieven.
· Lectoren die docenten wijzer maken op hun specialisme, hoe doen we dat en vanuit dit zichtbaar maken, versnellen en inspireren.
· Elkaar leren kennen en zien waar de verbindingen zitten, start van een steeds groter wordend netwerk
Voorlopig programma:
Woensdag 24 januari 2018 “Circulaire economie voor bedrijven en onderwijs”
· Key-note speaker: Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair, zijn motto is 'guided by the future'.
· Workshops/ lezingen: The Natural Step, Nul op de meter bouwen, Duurzaam MBO,
Cradle-to-Cradle, de energiespecialist, Duurzaam Bouwen, het bouw- en energieakkoord, Samen Slim Bouwen,lezing BREEAM, Milieuambities Gemeente Boxtel, …………….
· Discussie en netwerken
Donderdag 25 januari 2018 “High Impact leeromgeving”
· Key-note speaker Anne-Marie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar 2000, oprichter en eigenaar van het platform Duurzaamheid.nl.
· Workshops/ lezingen: “Wat zou Cornelis doen?”, Spark, samenwerking onderwijs en bedrijfsleven., IkCirculeer, de duurzaamheidsfabriek, duurzaam MBO hands-on, werkatelier “Samenwerking Onderwijs en Provincie, Hogeschool Zuyd “Bouwen met de gemeente Heerlen”, Dome-X Oss, Biomimicry ontwerpen met de natuur, …………
· Discussie en netwerken
Medio december ontvangt u de definitieve uitnodiging met het programma en de uitgewerkte inhoud van de workshops. Vanaf dat moment kunt u inschrijven. Het is ook mogelijk collega’s uit uw netwerk te attenderen op dit congres, elke positieve inbreng is van harte welkom.
Met vriendelijke groeten,
Sharona Ceha Leren voor Morgen, Urgenda
Rob de Vrind Duurzaam MBO , Koning Willem 1 College
Ries Luijsterburg RIF project “System Integrator”, Build-up Skills, Summa College
Geert van den Heuvel Biobased Technieken, Helicon Opleidingen
Cor Konings Samen Slim Bouwen aan de Toekomst, Summa College