Minister Van Engelshoven en staatssecretaris Keijzer ondersteunen Katapult financieel

19-06-2018 620 keer bekeken

Minister Van Engelshoven maakte gisteren bekend dat zij samen met de staatssecretaris van EZK tot en met 2020 het netwerk Katapult, regionale samenwerkingsverbanden van onderwijs en bedrijfsleven in het beroepsonderwijs, financieel zal ondersteunen.

De vraag naar technische vakmensen wordt steeds urgenter. In het laatste kwartaal van 2017 waren er naar schatting van het UWV 13.300 openstaande vacatures voor ICT beroepen en 60.800 voor de technische beroepen. Daarom maakte de partners van het Techniekpact vandaag, 5 jaar na de lancering, tijdens de Jaarconferentie op het TT Circuit in Assen bekend dat zij op vier thema’s door acties sneller resultaten willen realiseren. MinisterIngrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat namen namens het kabinet “het Nationaal Techniekpact – Focus en versnellen” in ontvangst.

Grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven bij het technisch onderwijs
Op dit moment zijn er zo’n 161 samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven in het mbo en hbo actief. Bij deze publiek-private samenwerkingen zijn in totaal zo’n 10.000 partners betrokken, waarvan zo’n 6.000 bedrijven. De totale financiering van pps-en bestaat voor 45% uit directe investeringen van de werkveldpartners. De komende jaren wordt deze aanpak van regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven verder doorgezet met daarbij extra aandacht voor het betrekken van het technisch mkb.

Andere relevante thema’s zijn: Instroom techniek en technologie verhogen, bevorderen van Leven Lang Ontwikkelen in de techniek en technologie, docententekort in de techniek verminderen, ook via hybride docenten.

Bovenstaand bericht is een gedeelte van het Persbericht  dat over Techniekpact verscheen op  18 juni 2018. Lees het volledige nieuwsbericht van Techniekpact hier:

Nijpend tekort aan technisch personeel maakt versnelling noodzakelijk

Lees hier wat Katapult gaat doen!

 

 

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP