Extra geld voor MKB!dee

28-05-2019 66 keer bekeken

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hebben vanuit hun gezamenlijke ambities op Leven Lang Ontwikkelen voor de komende drie jaar 4,5 miljoen euro toegevoegd aan het budget van MKB!dee.

Dit jaar 3 ton, komend jaar 2,7 miljoen en in 2021 1,5 miljoen. Dat maakte DG Gert-Jan Buitendijk (SZW) maandag 20 juni tijdens de Jaarconferentie Techniekpact bekend. Geweldig nieuws voor mkb’ers die willen investeren in hun personeel en organisatie. De regeling is geopend tot en met 27 augustus.

We leven in een tijd waarin transities als verduurzaming, digitalisering, robotisering en internationalisering zich in een sneltreinvaart voltrekken. Deze veranderingen kosten arbeidsplaatsen maar leveren ook weer nieuwe arbeidsplaatsen op. Hoe houd je dat bij als ondernemer? Hoe zorg je dat je deskundig en bekwaam personeel houdt, nu en in de toekomst? Succesvolle ondernemers onderscheiden zich op dit punt: ze sporen hun knelpunten op, investeren in hun mensen en vernieuwen daarbij hun organisatie en werkprocessen. MKB!dee helpt ondernemers die hun knelpunten in kaart hebben gebracht door ze te ondersteunen in het oplossen van hun belemmeringen.

MKB’ers kunnen een bijdrage aanvragen voor een project dat zich richt op:

- Meer technisch opgeleid personeel
- Scholing en ontwikkeling in digitalisering van personeel
- Scholing en ontwikkeling van personeel met het oog op klimaat- en energietransitie

Een onafhankelijke adviescommissie beoordeelt de aanvraag op kwaliteit, originaliteit en of het project vernieuwend is. De leden van de commissie letten er ook op in hoeverre het project toe te passen is bij andere ondernemers. Op deze manier hoopt MKB!dee zoveel mogelijk mkb’ers te bereiken. Afgelopen december ontving de eerste lichting mkb’ers een cheque van Mona Keijzer, staatssecretaris van EZK.

Meer informatie over de regeling lees je op rvo.nl/mkbidee. Benieuwd naar de verhalen van de eerste lichting mkb’ers? Je leest ze op mkbideenetwerk.nl.

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP