Fieldlab Smart Maintenance Techport in gebruik genomen

19-06-2019 21 keer bekeken

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport, een proeffabriek voor het ontwikkelen van slimmer onderhoud, is op 13 juni 2019 officieel geopend voor gebruik. Het Fieldlab is gevestigd in de Academy van Tata Steel.

Het Fieldlab Smart Maintenance van Techport is een fysieke plek waar een slimmere manier van onderhoud kan worden ontwikkeld. “Een fabrieksproces leg je niet even stil, daarom hebben we nu een Fieldlab waar we volop kunnen testen’’, aldus Simon Jagers van Semiotic Labs. “In het Fieldlab gaan we processen uit fabrieken simuleren, sensoren testen en kunnen we installatiedata omzetten in informatie en kennis. Door data uit de installatie en productie te koppelen kunnen we de bestaande onderhoudsmodellen optimaliseren.” Het uiteindelijke doel is om onderhoud honderd procent voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat ertegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk energieverbruik zo veel als mogelijk wordt geproduceerd.

Dat het Fieldlab in de IJmond ligt is geen toeval volgens Jeroen Verwoort, wethouder gemeente Velsen: “De IJmond is al ruim 100 jaar één van de toonaangevende maak- en onderhoudsregio's van Nederland. Dit komt omdat hier een aantal prestigieuze bedrijven zijn gevestigd. De processen worden continu slimmer en we blijven innoveren. Dit doen de bedrijven met elkaar. Door als gemeente de samenwerking en de proeffabriek te stimuleren geven we een impuls aan het regionale innovatieklimaat.”

Het Fieldlab Smart Maintenance van Techport is één van de 39 nationale Smart Industry Fieldlabs. Kijk hier de reportage door RTV Heemskerk. 

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP