Kennisatelier 2: ontwerpen van onderwijs (Eindhoven)

Begin

27-10-2017 om 09:00

Einde

27-10-2017 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In dit Kennisatelier krijg je relevante, actuele (onderzoeks) kennis aangereikt en wissel je ervaringen uit met andere publiek-private samenwerkingsverbanden. Beide kun je vervolgens gebruiken om je eigen ontwerpvraag een stap verder te brengen.

Publiek-privaat samenwerken is het thema van het middelbaar beroeps- onderwijs. Vele ROC’s, AOC’s en vakscholen slaan de handen ineen met het regionale bedrijfsleven om beroepsgericht onderwijs aan te bieden. Het mooie van deze innovatie is dat de school en de praktijk het onder- wijs samen ontwerpen waardoor het actueel blijft. Veranderingen in het werkveld kunnen direct worden meegenomen in de opleiding. De student verwerft de praktijkkennis hierdoor zo optimaal mogelijk.

Platform Opleider2025 verbindt opleiders en praktijkbegeleiders in het mbo die samen dit mooie onderwijs vormgeven. Platform Opleider2025 biedt, in samenwerking met het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), dit Kennisatelier aan om opleiders en praktijkbegeleiders met tools en handvatten te ondersteunen bij het ontwerpen van beroepsgericht onderwijs. In dit Kennisatelier krijg je relevante, actuele (onderzoeks) kennis aangereikt en wissel je ervaringen uit met andere publiek-private samenwer- kingsverbanden. Beide kun je vervolgens gebruiken om je eigen ontwerpvraag een stap verder te brengen.

Voorbeelden van ontwerpvragen die aan bod kunnen komen:

  • Hoe voer ik een goede dialoog met bedrijven in de regio over de actualiteit van de leerinhoud van de opleiding?
  • Hoe ontwerp ik een leeromgeving in samenwerking met de praktijk?
  • Hoe geef ik mijn onderwijs vorm in samenwerking met de praktijk?
  • Hoe kom ik in contact met de bedrijven en hoe onderhoud ik dat contact structureel

Twee bijeenkomsten

Het Kennisatelier bestaat uit twee bijeenkomsten. Klik hier voor exacte data, locaties en tijden. Bij aanmelding omschrijf je bondig je ontwerpvraag. Een van de begeleiders van het kennisatelier neemt vervolgens contact met je op voor een korte intake. Dit Kennis- atelier is open voor deelnemers uit alle sectoren/domeinen.

Geïnteresseerd?

Klik hier om je aan te melden.
Heb je vragen, neem dan contact op met Anniek van Anraad (BVMBO, projectleider). 

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP