MBO voor morgen

Onderwerpen: Uitreiking sustainabuls, duurzame eventmanagement, duurzame horeca, de Sustainable Development Goals en onderwijs, The whole school approach duurzaamheid ect.

Op vrijdag 13 december van 10.00 – 16.30 organiseert MBO voor Morgen haar landelijke symposium over duurzaamheid in het MBO onderwijs. Dit symposium wordt gehouden bij en mede georganiseerd door ROC TOP in Amsterdam. Tijdens dit symposium worden, naast een aantal plenaire sessies en de feestelijke uitreiking van de SustainaBul, twee workshoprondes gehouden. Doel van deze workshops is kennisuitwisseling over duurzaamheid in het MBO onderwijs. Heb je interesse om een workshop te verzorgen, laat me dat dan uiterlijk 1 oktober weten via een mailtje aan roos@lerenvoormorgen.org. Beschrijf in maximaal 200 woorden wat je wil doen en met wie je de workshop wil houden. Laat me ook weten of je bereid bent om dezelfde workshop eventueel twee keer te geven. Als je wel al een idee hebt maar nog twijfelt of nog niet een hele duidelijke uitwerking hebt neem dan ook even contact op, liefst zo snel mogelijk. Bij grote belangstelling zullen we een keuze maken uit de voorstellen.

Wat is de bedoeling?
Je verzorgt een workshop van circa 1 uur. Je kunt ongeveer 10-15 deelnemers verwachten. Je verzorgt een activerende workshop, dwz de deelnemers gaan zelf aan de slag of in discussie (een inleiding of korte presentatie is prima, maar de workshop heeft niet het karakter van een lezing. Het thema van het symposium dit jaar is: ‘hoe wordt duurzaamheid het nieuwe normaal’ in het MBO? Het is mooi als je hier met jouw workshop aan kan werken. Dus als je de volgende vraag een plek geeft: hoe schalen we jouw idee/mooie voorbeeld/werkwijze op of krijgen we dit breed ingebed of passend voor andere scholen? We vragen je om je in te spannen om een jongere (zo mogelijk een MBO student) mee te nemen naar jouw workshop en de worskhop met hem/haar samen te doen.

Meer informatie volgt via deze site.