Katapult minifestival over de meerwaarde van pps voor mkb

Op 6 februari vanaf 14.00 uur nodigen we jou en je netwerk graag uit voor het Katapult minifestival, volledig in het teken van wat publiek privaat samenwerken voor mkb op levert. Je maakt deze middag o.a. kennis met de vijf beste voorbeelden (allen zijn genomineerd voor de Pro-motor Award) van publiek private samenwerkingen die een aantoonbare impact op het MKB laten zien. 

Voldoende en goede mensen?
Iedereen worstelt ermee: voldoende en goed opgeleid personeel. De ene (technische) sector kamt met nog grotere tekorten dan de andere. Termen als human capital en leven lang ontwikkelen vliegen je daarbij om de oren. In de huidige markt redden we het niet meer door alleen maar meer te werven en op te leiden.

Echte samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt biedt een oplossing, maar dan moet je wel toegang tot de juiste ingangen hebben. Katapult is met bijna 300 samenwerkingsverbanden waarbij 8.000 bedrijven zijn aangesloten, het grootste grassroots netwerk van publiek-private samenwerkingen (pps’en).

Samenwerken levert meerwaarde op, daar laten we graag heel veel ondernemers van mee profiteren. En daarom organiseren we een minifestival op donderdag 6 februari, volledig in het teken van de meerwaarde van publiek privaat samenwerken voor het mkb. 

 

Programma:

14.00 uur Hallo!
Harm Edens trapt de middag af. Hij gaat in gesprek met Lotte de Bruijn, ambassadrice Human Capital Agenda ICT en als Directeur van NLdigital vertegenwoordiger van ruim 600-ICT bedrijven; Paul Veger, jury-lid Pro-motor Award en CEO Decos Technology Group en Arjan Wijngaard, Programmamanager Expertisecentrum Precisietechniek Zuid-Holland, gericht op leven lang ontwikkelen in het mkb. Lotte zal het eerste exemplaar van het ‘Samen werkt!’, een praktisch handboek voor ICT-bedrijven om succesvol samen te werken met het beroepsonderwijs.

14.30 uur Festival
Als bezoeker kun je in festivalsetting luisteren naar het Praatje bij plaatje van de Pro-motor genomineerden, kan je eerste hulp bij vraagstukken zoals ‘hoe werk ik samen met onderwijs?’ krijgen en alles horen over lopende programma’s en regelingen bij Regel ‘t. Er is  veel ruimte voor uitwisseling en netwerken.

17.00 uur Einde


Toelichting festivalonderdelen:

Praatje bij plaatje

Maak kennis met de genomineerden van de Pro-motor Award. Dit zijn allemaal impactrijke trajecten die een grote meerwaarde voor het MKB opleveren. De genomineerden vertellen aan de hand van hun foto waarom hun idee werkt en wat het heeft opgeleverd.  Met onder meer de thema´s ICT, circulair, bouw en logistiek.

Wil je het verhaal achter deze plaatjes horen? Luister dan naar hun praatje.  De samenwerking die het meeste oplevert voor het mkb is een Pro-Motor award rijker!

Voor een uitgebreide beschrijving van de genomineerden, kijk op https://www.pro-motor-award.nl/nominaties-en-winnaars/.


Eerste hulp bij..

Stel al je vragen en deel je kennis. Aan elke tafel vind je zowel praktijkvoorbeelden als experts/ervaringsdeskundigen. 

- Tafel 1: … hoe werk ik samen met onderwijs?

Aan de hand van het handboek ‘Samen werkt!’, over hoe je als ict-bedrijf samen kan werken met onderwijs, gaan we in op al jullie vragen. Uiteraard vanuit de bril van de mkb’er, en dat hoeft zeker niet alleen een ict-ondernemer te zijn! 

Met: Matthijs van Kampen, schrijver van het handboek / Ronald Kleijn, Make IT work en steeds succesvoller om het mkb aan zich te binden.

 

- Tafel 2: … waar begin ik?

Alle begin is lastig. Naast theorie en tools, zoals businessmodellen, samenwerkingstools en de veelgehoorde ‘start with why’ is het natuurlijk het leukst om te horen van starters zelf. 

Met: Arjan Wijngaard, Programmamanager Expertisecentrum Precisietechniek Zuid-Holland, gericht op leven lang ontwikkelen.
 

- Tafel 3: …hoe bereik ik mkb?

Paul Veger weet als ondernemer natuurlijk als de beste hoe ondernemers aan te spreken. Nogal eens wordt gezegd dat scholen en overheden ‘de taal’ niet spreken. Paul spreekt beide talen en denkt graag met je mee hoe mkb te bereiken.

 

Regel ‘t

Doorlopend kun je in gesprek met mensen die je meer kunnen vertellen over programma’s en regelingen die zich richten op samenwerking die ten goede komt aan het mkb. Maak kennis met:

- Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF)
- Centres of Expertise hbo (CoE)
-
MKB !dee – Het beste idee voor leren en ontwikkelen
-
Versnelling digitalisering mkb
-
MKB Route hbo
-
Subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM) 
 

Aansluitend vindt de uitreiking van de Pro-motor Award plaats. Onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, wordt deze prijs diezelfde avond uitgereikt aan de samenwerking die de grootste meerwaarde voor het mkb oplevert. 

Dit evenement wordt georganiseerd vanuit Katapult, het netwerk van publiek-private samenwerkingsverbanden tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven, ondersteund door PTvT.

 

*Bij teveel aanmeldingen zullen de deelnemers die het beste aansluiten op het thema (mkb) voorrang krijgen.

Klik hier om je aan te melden!


Ik ben aanwezig:*
Voornaam*

Achternaam*

Organisatie*

E-mail*

PPS (indien van toepassing)

Dieetwensen/allergieen

Overige vragen/opmerkingen