Leerkring: Peer Review; het proces

Peer Reviews november 

Besloten voor: MKB Digiwerkplaats Haaglanden, Digitale Werkplaats Zwolle - Movedigi, Mijn Digitale Werkplaats Drechtsteden, Digilab Flevoland en Digilab Foodvalley

In november 2021 zullen de bovenstaande Digitale Werkplaatsen een peer review proces zullen doorlopen: Een ontwikkelingsgerichte evaluatie van de Digitale Werkplaatsen. Teams van collega-projectleiders zullen met allerlei stakeholders van jullie werkplaats in gesprek gaan en gebruik maken van aanvullende data zoals de impact-monitor om een 360 graden overzicht van de werkplaats te maken, de ontwikkeling te duiden en ontwikkelingsgerichte aanbevelingen te doen. Daarnaast zullen de projectleiders zelf ook deel uitmaken van een team dat een review uitvoert bij een collega-werkplaats.

Peer reviews zijn geen 'audits' en de uitkomsten ervan zijn vertrouwelijk, worden alleen gedeeld met de projectleider/stakeholders in kwestie en zijn echt gericht op de verdere ontwikkeling van jullie werkplaatsen. De bedoeling is om te leren van elkaar. De peer reviews met de eerste 6 werkplaatsen wezen uit dat het ook mooie momenten zijn om partners op de juiste manier te activeren.

De reviews zullen worden uitgevoerd door een team van een PTvT medewerker, een collega-projectleider van een Digitale Werkplaats en een oud pps-directeur/peer review expert; Joost Degenaar of Wim Bens. Als reviewer en organistor van je eigen peer review (gesprekken) zal je in totaal ca. 2 dagen kwijt zijn in voorbereiding en uitvoer.

 

Briefing juni

We hebben twee filmpjes gemaakt, een om geïnterviewden te informeren en een om de reviewers te instrueren. Deze geven samen al een goed beeld van het proces, maar om het proces goed voor te bereiden hebben we een briefing ingepland. Op donderdag 17 juni 11:00 - 12:30 zullen we samen met Joost en Wim doornemen wat een peer review precies inhoudt, wat de achtergrond ervan is en wat er concreet van jullie wordt verwacht in de voorbereiding en uitvoering van de reviews.