MKB!dee intervisiewebinar - purpose case

Besloten sessie voor deelnemers aan MKB!dee.

Veel van de MKB!dee-projecten leveren zowel economische als maatschappelijke waarde op. Betekenisvolle initiatieven sterven helaas vaak een stille dood omdat ‘de business case’ niet rond te krijgen is. Ook projecten met een duidelijke maatschappelijke toegevoegde waarde waarvan die waarde alleen niet direct in financieel rendement te vertalen is. En dat is jammer, want als de huidige tijd ons iets leert dan is het wel dat we onze economie anders moeten inrichten. Matthijs Bobeldijk van NewBusinesslab ontwikkelde hiervoor de Purpose Case. Deze tool biedt een alternatief denkmodel, naast alle financieel gedreven modellen, waarmee je maatschappelijke businessmodellen ontwerpt waarin je én geld verdient én maatschappelijke impact maakt. 
 
Tijdens deze expertsessie laat Matthijs je zien hoe de Purpose Case werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kan voor jouw MKB!dee. 
Je krijgt een huiswerkopdracht mee om de Purpose Case met je partners in te vullen.

Op 1 december van 16.00 - 17.15 uur kun je tijdens een vervolgsessie jouw ingevulde Purpose Case delen met Matthijs en de andere deelnemers en tips en advies krijgen. 

Programma

  • 14.45 - 15.00 uur uur inloop
  • 15.00 - 15.50 uur uitleg Purpose Case
  • 15.50 - 16.00 uur afsluiting

Voorbereiding
Kijk alvast op newbusinesslab.com