PET Haarlem Techniekdag in de 3DMZ

Techniek is overal om ons heen aanwezig en dit zal in de toekomst nog veel meer toenemen. En de wereld van techniek is breed: van natuurbeheer, vliegtuigbouwers, timmerman, monteur, softwareontwikkelaars tot robotica expert. Om kinderen te laten ervaren dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, toont de 3DMZ de zeven verschillende werelden van techniek tijdens de PET Techniekdag Haarlem bij de 3D Makers Zone in Haarlem! Tijdens deze leerzame dag maken leerlingen kennis met een aantal van deze zeven werelden; in een drietal workshop rondom techniek en technologie.

De workshops worden verzorgd door vele techniek bedrijven en technische scholen in onze regio. De leerlingen krijgen daarmee een goed beeld van het techniekaanbod in het voortgezet onderwijs en de mogelijkheden in het beroepenveld later. Kortom: dit is behalve een zeer inspirerende dag ook een waardevolle aanvulling ter ondersteuning van hun keuze naar het voortgezet onderwijs!

Programma Haarlem Techniekdag: de hele dag vinden er diverse workshops plaats waarin leerlingen uit groep 8 kennis maken met de mogelijkheden van techniekonderwijs in het Voortgezet onderwijs in de regio. Denk daarbij aan workshops in 'traditionele' techniek zoals timmeren, pijpsnijden, programmeren, installatietechniek maar ook aan aansprekende workshops over 3D-printing, virtual reality, robots en domotica en meer. Kortom een leerzaam en inspirerend programma voor uw leerlingen om kennis te maken met een beroep in de techniek!

Meer informatie en aanmelden: https://www.smartmakerseducation.com/agenda/2020/1/24/pet-haarlem-techniekdag