PPS event: Techwise Twente verbindt technisch talent met de toekomst

Ben je al aangemeld voor deze interessante dag?
Klik hier om je aan te melden voor het volledige of delen van het onderstaande programma.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:
12.00 – 17.30 uur              Bedrijven-/carrièrebeurs in de hal van de locatie Gieterij in Hengelo

Bedrijven laten zien hoe mooi techniek is en studenten vmbo en mbo kunnen met de bedrijven in gesprek. 35 bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld.
Voor meer informatie kunt u zich melden bij Anja Brokers email: abrokers@rocvantwente.nl of telefoon: 074 – 852 5610

16.00 – 17.30 uur              Bijeenkomst praktijkopleiders

Het bedrijfsleven heeft een cruciale rol binnen onze mbo-opleidingen. Als bedrijf bent u zowel betrokken bij het opleidende deel als het kwalificerende deel van de opleiding. In het opleidende deel begeleid je studenten en help je hen ontwikkelen. In het kwalificerende deel van de opleiding staat examinering centraal en heeft u als bedrijf onder andere de rol van praktijkbeoordelaar. De rol van het bedrijf verandert dus in de verschillende fases van de opleiding. Wat betekent dit voor uw rol als praktijkbegeleider of praktijkbeoordelaar? Wat wordt er van u verwacht? Hoe zorgt u dat uw rol zo goed mogelijk pakt en welke tools zijn voorhanden? Tijdens deze middag praten wij u bij!

Programma:
16:00 - 16:10 inloop
16:10 - 16:15 opening
16:15 - 16:45 het bedrijf in de opleidende fase van de opleiding
16:45 - 17:15 het bedrijf in de kwalificerende fase van de opleiding
17:15 - 17:30 afsluiting

16.00 – 17.30 uur              Algemene ledenvergadering VMO
16.00 – 17.30 uur              Vergadering Techniek Nederland

17:30 – 18:30 uur              Pauze met een buffet.

Bijeenkomst TechWise Twente:

18.30 – 19.00 uur              Presentatie TechWise Twente door Bert Wessels, directeur TechWise Twente
19.00 – 19.45 uur              Werving bij Defensie door dr. Miriam de Graaff

De wereld verandert: medewerkers zoeken iets anders dan vroeger, technologische ontwikkelingen vereisen andere competenties, en de populatie werkend-Nederland ziet er anders uit dan 15 jaar geleden door demografische ontwikkelingen (zoals migratie en meerdere generaties op de werkvloer). Dit vraagt omdenken van alle organisaties in Nederland, en dus ook iets van de landmacht. Personeelsmanagement, maar ook de werving van kandidaten is aan het innoveren.

Dr. Miriam de Graaff is hoofd HR-innovatie bij de landmacht. Ze studeerde en promoveerde aan de Universiteit Twente en werkt meer dan 10 jaar in verschillende managementfuncties binnen het Ministerie van Defensie. Met een korte presentatie geeft zij een kijkje in de keuken van de landmacht: welke uitdagingen zijn er op personeelsgebied en welke initiatieven worden er momenteel ontwikkeld?

Mijn meeloopdag.nl door Joyce Kloosterman

MijnMeeloopdag.nl is een marktplaats waar:

o          talenten kunnen zien bij welke bedrijven zij een dag mee mogen lopen, om de sfeer te proeven en te kijken of ze het werkgebied leuk vinden en

o          bedrijven zich op een laagdrempelige manier, zichtbaar kunnen maken bij een brede groep met diverse talenten.

MijnMeeloopdag.nl verbindt interesses aan functies, zodat carrière- en studiekeuzes op gevoel gemaakt kunnen worden. Zo zorgt MijnMeeloopdag.nl voor matchmaking tussen talent en bedrijf vanuit passie.

 

19.45 – 20.00 uur              Pauze
20.00 – 20.30 uur              Sterk Techniek Onderwijs regio Twente en de agenda van Twente door Hans Meinders en Ton Beune

Techniekpact Twente is een uitvoeringsprogramma onder de vlag van de Agenda voor Twente.

Overheid, onderwijs en ondernemingen werken hierin intensief samen aan het verbeteren van de instroom, doorstroom en behoud van technisch talent in Twente. Noodzakelijk, want techniek is de motor van de Twentse economie en het bedrijfsleven zit te springen om vakbekwaam personeel.

Speciaal gericht op het vmbo stelt de overheid onder de noemer Sterk Techniek Onderwijs 100 miljoen per jaar beschikbaar voor een dekkend en toekomstbestendig techniek onderwijs. Om aanspraak op deze gelden te kunnen maken moeten de regionale vmbo-scholen samen met het mbo en het regionale bedrijfsleven plannen maken. Regio Twente is een samenwerking van 17 vmbo-scholen, het primair onderwijs, het mbo, de lokale overheid en 254 regionale bedrijven.

De plannen voor regio Twente zijn ingediend, we verwachten in december een goedkeuring van de STO-plannen voor regio Twente

De plannen zijn ambitieus en moeten ervoor zorgen dat op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt de techniek hoogwaardig is en voor de toekomst blijft.

20.30 – 21.00 uur              Afsluiting met een hapje en een drankje

Met vriendelijke groet,

Jos Toebes,

Directeur MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek

Bert Wessels,

Directeur TechWise Twente