Virtueel congres: Impact van Ondernemende Hogescholen binnen Regionale Ecosystemen

Virtueel congres: Impact van Ondernemende Hogescholen binnen Regionale Ecosystemen
Een congres over het zichtbaar en meetbaar maken van de maatschappelijke impact van Hogescholen binnen de regio en binnen clusters

Steeds vaker zien we dat de maatschappelijke impact en omvang van praktijkgericht onderzoek verder toeneemt als regionale actoren actief betrokken worden bij de programmering van meerjarig onderzoek. Hogescholen houden bij de onderzoeksprofilering daarom vaak al rekening met vraagstukken die spelen in de regio. Hoe dit alles op landelijk niveau met elkaar kan worden afgestemd via onder andere lectorenplatforms en Centres of Expertise is een uitdaging en een kans om maximale (regionale) impact te bereiken. Een ondernemende opstelling van Hogescholen is daartoe vaak doorslaggevend.

De vijfde editie van het “Impactcongres voor Hogescholen” zal zich daarom richten op de vraag hoe ondernemende hogescholen – samen met haar partners bij de overheid, universiteiten en bedrijfsleven – hun maatschappelijke impact kunnen vergroten binnen de regio en binnen clusters. Hierbij zullen we ruim de aandacht geven aan de visie en belangen van de partners zelf.

Wij nodigen u graag uit om kennis te nemen van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot het vergroten en meten van de impact van hogescholen. Er zal voldoende ruimte zijn om uw eigen inzichten te delen over dit belangrijke onderwerp. Als dit ambitieuze congres u aanspreekt kunt zich via de knop hieronder registreren. Wij kijken ernaar uit om u op 25 juni 2020 virtueel te mogen verwelkomen.

Klik hier voor meer informatie en registratie.

Enkele bevestigde sprekers:

  • Focco Vijselaar is Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
  • Anka Mulder is voorzitter van het College van Bestuur Saxion University of Applied Science. Tevens is zij lid van de supervisory board van de TU Hamburg en van de Comité d’Orientation Stratégique van Sorbonne. Sinds december 2019 is zij bestuurslid van de Vereniging Hogescholen. 
  • Mr. Maurice Limmen is voorzitter van Vereniging Hogescholen. Van 2002 tot 2011 was hij actief voor het CDA in de gemeenteraad van Amsterdam, vanaf 2005 als fractievoorzitter. In 2009 leidde hij de enquêtecommissie naar de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Van 2010 tot 2019 maakte Limmen deel uit van het dagelijks bestuur van de CNV Vakcentrale, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter. 
  • Lisa Westerveld is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Zij was voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en woordvoerder bij de Algemene Onderwijsbond. Verder was zij raadslid in Nijmegen en voorzitter van de commissie democratisering en decentralisering van de Universiteit van Amsterdam.
  • Jan Paternotte is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66.

Meld je hier aan!