Centres of expertise

Centres of expertise zijn publiek-private (of publiek-publieke) samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en werkveld, met een scherpe focus op een maatschappelijke uitdaging (zoals energietransitie, voedsel of zorg). Binnen Centres wordt geïnvesteerd in onderwijsinnovatie, leven lang leren, en onderzoek & innovatie. Lees hier meer over de doelstellingen.

In het overzicht (klik op de kaart) zijn alle 37 Centres of expertise te vinden. Hier kan je inzicht krijgen in de (bedrijfs)partners van de Centres, de focus en visie, de maatschappelijke en economische thema’s. Informatie over prestaties en voortgang kan je hier lezen (2018).

 

2018 en verder

In het sectorakkoord hoger onderwijs is de ambitie opgenomen dat bestaande Centres of expertise worden gecontinueerd en nieuwe Centres of expertise worden gestart. Er is voor “profilering en Centres of expertise” 47 miljoen per jaar beschikbaar, voor onder meer Centres of expertise, field labs en andere vormen waarin in cocreatie tussen onderwijs en werkveld wordt samengewerkt. Het nieuwsbericht hierover is hier te lezen, het akkoord hier (pagina 8).

Op 12 oktober 2018 is het kader voor de doorontwikkeling van de Centres of expertise goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van de hogescholen. Het kader is hier te downloaden. Op 25 januari 2019 is een commissie onder leiding van Claudia Reiner gestart die voor de Vereniging hogescholen de Centres of expertise gaat onderzoeken (lees hier het nieuwsbericht).

Nieuwe Centres of expertise

Inmiddels wordt er volop gewerkt aan de planvorming voor nieuwe Centres of expertise. In dit document is een inventarisatie te vinden van de beoogde nieuwe Centres of expertise, én degene die worden gecontinueerd. 

Meer informatie en op de hoogte blijven? Hier vind je alles over de impactmeting en peer review in opzet. Aanmelden voor nieuwsbrief kan hier. Zelf een Centre of expertise starten? Download dan het stappenplan! Vragen? Dan kan je het beste contact opnemen met Joost Degenaar, Sander van der Ham of Pieter Moerman.

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP