Verbinder; vernieuwer; sociaal

Henk is een echte verbinder en weet mensen op een sympathieke manier voor zich te winnen. Zijn grote netwerk gebruikt hij om anderen verder te helpen. De Steck is dankzij hem en het team tot een onmisbare samenkomstplaats en kennisbron geworden. Hij heeft de afgelopen 10 jaar verschillende initiatieven gelanceerd als verbindende schakel tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Één van zijn initiatieven, Cleantech Center, heeft vorig jaar de Pro-motor Award gewonnen. Inmiddels heeft Henk bij De StecK in Doetinchem met veel nieuwe energie een nieuw ecosysteem uit de grond getrokken. Een community oprichten is niet moeilijk, maar een man als Henk heb je nodig om de community op te bouwen.
 

Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt (hoe omschrijven anderen jou vaak)?
Verbinder, vernieuwer en sociaal.

Wapenfeit: waar ben je trots op?
Dat ik mensen kan verleiden de volgende stap te laten maken. Niet iemand van succes te zijn, maar liever voor iemand van waarde te zijn. Het maakt mij trots dat dit samen met anderen ook daadwerkelijk gebeurt.

Wat is jouw visie op de pps ontwikkeling voor de komende jaren?
Je zou hier een uitgebreid antwoord verwachten, maar....
Iedereen heeft talent, het is aan ons op welk willekeurig niveau en waar dat in is naar boven te halen. Focus op dat talent om dat nog verder te talenteren vanuit ondernemerschap en onderwijs. (Flexibiliteit is hierop het antwoord). Verleid de overheid hier eenvoudiger en sneller te faciliteren, make them an offer they cannot refuse! Naast onze broedplaats (3 O's) richten wij hiervoor "de Ste©K Businessschool" op.

Wat was jouw inspiratiebron?
Gandhi, Maarten Luther King, Nelson Mandela, Einstein, Leonardo da Vinci, Elon Musk, Jeff Bezos, Jack Ma en zo zijn er nog meer.
Mensen die op dat moment niet voor eigen succes gingen, maar een hoger doel na streefden en van waarde wilden zijn voor een mooiere toekomst.
De aarde biedt voldoende voor en om ieders behoefte te bevredigen, maar niet ieders hebzucht.
Het is tijd voor een "nieuwe Verlichting"