Digitale Werkplaatsen door het hele land dragen bij een aan sterker en digitaler mkb

22-06-2021

#Financiering #Digitale werkplaats #Nieuws #Regelingen #Digitalisering

Nu Nederland weer bijna van het slot is, is het tijd voor economisch herstel en is het van belang dat het mkb weer ruimte krijgt om te ondernemen. De afgelopen periode heeft wel duidelijk gemaakt, dat de kleine ondernemer best kwetsbaar is en de stap naar digitalisering noodzakelijk. Om te zorgen voor een nog betere landelijke dekking van de Digitale Werkplaatsen, gaat vanaf 1 september de Subsidieregeling mkb-werkplaatsen nogmaals open om de mkb’ers de laten profiteren van digitalisering én studenten de kans krijgen om te leren en oefenen in de beroepspraktijk.

“Het is goed om te zien dat onze digitale netwerken in topvorm zijn en onze ondernemers in het midden- en kleinbedrijf steeds meer gebruik maken van wat digitalisering ze te bieden heeft."  Aldus een trotse (demissionair) Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat)

Met het landelijk dekkend netwerk van 16 Digitale Werkplaatsen helpen studenten de lokale ondernemers met hun ondernemersvraagstukken middels digitalisering. Juist in deze tijd blijkt digitale technologie onmisbaar om de economie draaiende te houden. En vanaf eind 2021 breidt dit netwerk zich dus uit, zodat nog meer ondernemers regionaal geholpen kunnen worden.

Elisa Gielen, gespecialiseerd in digitale logopedie, heeft dankzij de Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO-Groningen) een succesvolle marketingstrategie voor over de landsgrenzen. “We willen uitbreiden naar Duitsland, Ierland – waar ze enorme wachtlijsten hebben – België en Engeland, maar we hadden geen idee hoe we daar de verschillende doelgroepen, cliënten maar ook logopedisten konden bereiken.” Die opdracht was geknipt voor vijf afstudeerders Internationale Communicatie van de Hanzehogeschool Groningen. Zij hadden sowieso al affiniteit met de verschillende landen. Die match werd omgezet in klinkende resultaten. Elisa: ‘Het is zo’n succes geworden! Ik kan niets noemen dat fout is gegaan; het project werd elke keer weer op een hoger niveau gebracht.’ Dankzij de studenten heeft Elisa nu een blauwdruk voor marketingstrategie waar ze mee verder kan. (uit: Digitale Werkplaatsen in beeld)

Openstelling Subsidieregeling
Digitale Werkplaatsen zijn een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en PTvT verzorgt het kennisprogramma. Voor het opstarten van een Digitale Werkplaats kan maximaal 50% cofinanciering worden aangevraagd voor een periode van drie jaar tot een maximum van € 450.000. Voor deze openstelling geldt een subsidieplafond van € 2.000.000. De volgende openstelling van de regeling is van 1 september tot en met 15 oktober 2021, houdt hiervoor de website van RVO in de gaten.

Wil je meer weten over de werkplaatsen, de regeling of heb je andere vragen, dan kan je contact opnemen met Daniël Bischoff van Heemskerk of Steven Siblezs.

Alvast inlezen in het fenomeen Digitale Werkplaatsen? Bekijk dan deze webpagina.

 

Op 2 september organiseren we een informatiebijeenkomst over de subsidieregeling mkb-werkplaatsen, interesse? Meld je dan nu vast aan via deze link

 

 

 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter