Energietransitie

Wij zetten ons in voor de doelen van het Klimaatakkoord. Dat doen we door samenwerking met en ondersteuning van onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeenten. Om succes te behalen, hebben we voldoende goed opgeleid technisch personeel nodig. Om de bijdrage aan de grote maatschappelijke transitie verder te vergroten willen we sneller resultaten bereiken. Dit doen we door:

  • meer samen op te trekken
  • kennis te delen
  • afspraken maken over het ontwikkelen van nieuw mbo, hbo en wo-onderwijs

Door goed werkende aanpakken te delen komen wij verder. Het is daarbij belangrijk om deze informatie centraal beschikbaar te stellen.

In samenwerking met Topsector Energie, RVO en de SER organiseren wij in 2021/2022 een webinarreeks over verschillende thema's binnen de energietransitie: https://www.wijzijnkatapult.nl/groen-herstel/. Welke rol kunnen publiek private samenwerkingen (pps'en) hebben bij groen herstel uit de coronacrisis en op de langere termijn duurzaam transitiebeleid?
De energietransitie brengt verandering met zich mee. Onderwijs en bedrijfsleven zullen nog meer moeten samenwerken in de regio zodat (toekomstig) personeel op de juiste manier is geschoold en de tekorten niet nog groter worden. Voor welke uitdagingen komen we te staan als we kijken naar de energietransitie in relatie tot human capital?

Op onderstaande netwerkkaart zie je welke publiek-private initiatieven er zijn in het mbo, hbo en wo. Staat jouw inititiatief hier (nog) niet bij? Voeg deze dan hier toe! Daar kun je alle gegevens invullen, vergeet niet om de maatschappelijke uitdaging (MMIP) aan te vinken. Wil je onderstaande netwerkkaart ook op je eigen site plaatsen? Neem dan dit script over in jouw code: