Organiseer je eigen expeditie

Het doel van deze expeditie is om de dialoog over de toekomst van beroepsonderwijs verder aan te wakkeren. Verandering is continu en overal, dat vraagt iets van hoe we mensen opleiden en voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het mooie is dat er al volop wordt geëxperimenteerd met nieuwe samenwerkingen. En dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën om onderwijs te geven en er tegelijkertijd met die nieuwste technologieën door studenten en bedrijven samen wordt gewerkt aan de uitdagingen van morgen. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie of een circulair voedselsysteem. 

Dit gebeurt onder andere in samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijven. Deze zogenaamde PPS’en vind je overal, kijk maar op de netwerkkaart. En hoewel er al bijna 85.000 studenten profiteren van zo'n PPS, is dat nog maar een deel van alle studenten in Nederland. Bovendien horen we maar al te vaak: ‘als ik dit had geweten, had ik dat ook gewild’. Daarom hopen we dat de films, of in ieder geval één ervan, jou stimuleren om zelf de dialoog aan te gaan. 

De films zijn een goed hulpmiddel om als student, docent of bestuurder binnen het onderwijs het gesprek te starten over het onderwijs van de toekomst: hoe ziet dat eruit, sluit het aan bij de behoeftes van studenten, de maatschappij en bij vraag van de arbeidsmarkt. Nog beter: voer het gesprek samen en organiseer je eigen Expeditie. 

Hiervoor kun je toolkit gebruiken:

Wil je dat we meedenken, heb je vragen of wil je jouw evenement ook via onze kanalen onder de aandacht brengen, dat horen we graag. Neem contact op via hallo@wijzijnkatapult.nl