Ik wil mee doen!

Dat er zoveel geld beschikbaar komt voor samenwerking en kennisontwikkeling in de regio is natuurlijk fantastisch! Op korte termijn zullen we snel schakelen om hier direct mee aan de slag te gaan. Maar, dat doen wij natuurlijk niet alleen. WIJ zijn Katapult. Ja, jij dus ook! En graag betrekken wij jou in het proces, dus kom maar op met jouw ideeën. Ben jij een mkb'er, onderwijsinstelling, branche, NGO een individu of zit je in een samenwerkingsverband en wil jij meedoen? Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de maandelijkse nieuwsbrief, en goede ideeën zijn heel erg welkom!

Ook geven we je graag de kans om goed zichtbaar te worden voor anderen:

  • Ben je al actief in de regio, check dan of deze al online staat en vul je profiel goed aan! (dat kan via de editknop). Je kan hier allerlei 'soorten' samenwerkingsverbanden en ook bedrijfsscholen toevoegen (kies bij 'soort pps' voor de meest geschikte vorm). Ook kan je de onderlinge samenwerking met andere pps'en weergeven. Ga lekker los en als je vragen hebt horen we dat wel!

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten (check de agenda) voor al je vragen, en praten we je graag bij met alle informatie die we op dat moment hebben. Maar belangrijker nog: horen we graag jouw ideeën, voorstellen en concrete inbreng die jij kan leveren om de samenwerking van de grond te krijgen. Want wederom: WIJ zijn Katapult.

Hoe gaan we te werk?

Er worden 15 pps'en opgeschaald wanneer de toekenning wordt omgezet in onvoorwaardelijk. Bij de selectie van de vijftien PPS-en is een zo groot mogelijke maatschappelijke impact en een spreiding over regio’s en thema’s van belang.

Daarom (en zo staat het ook in het plan) vragen we provincies en hun triple-helix boards om 1 a 2 belangrijkste transities/thema’s in de regio te selecteren waarin zij ook concreet investeren.

Vervolgens kijken we vanuit het perspectief mkb welke 2 a 3 pps’en hier de grootste bijdrage aan leveren gezien hun track-record en gaan we met hen concreet aan de slag voor opschalingsaanpak. Vaak zullen het er 2 of 3 zijn, om de behoefte van het mkb goed af te dekken (bijvoorbeeld zowel scholing als innovatie en praktijkgericht onderzoek).

Nu al inhoudelijk aan de slag? Want investeringen zijn belangrijk, maar de inhoud nog véél belangrijker om succes te bereiken. Wie kent er niet een voorbeeld waarin een samenwerking met veel goede bedoelingen ter ziele is gegaan. Dat komt omdat de uitwerking tot succes gewoon best lastig is! En daar helpen we je graag bij. Meld je dan voor: