Ik wil mee doen!

Dat er zoveel geld beschikbaar komt voor samenwerking en kennisontwikkeling in de regio is natuurlijk fantastisch! Op korte termijn zullen we snel schakelen om hier direct mee aan de slag te gaan. Maar, dat doen wij natuurlijk niet alleen. WIJ zijn Katapult. Ja, jij dus ook! En graag betrekken wij jou in het proces, dus kom maar op met jouw ideeën. Ben jij een mkb'er, onderwijsinstelling, branche, NGO een individu of zit je in een samenwerkingsverband en wil jij meedoen? Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de maandelijkse nieuwsbrief, en goede ideeën zijn heel erg welkom!

Hoe gaan we te werk?
Er worden 15 a 20 ecosysteem pps'en opgericht. 

Onder een ecosysteem pps verstaan we het volgende: Een ecosysteem pps is een consortium van succesvolle en verduurzaamde pps’en aangevuld met nieuwe partners uit onderwijs, bedrijfsleven en overheden en andere relevante maatschappelijke stakeholders die samenwerken in de keten om daarmee coherente en geïntegreerde oplossingen voor (onder meer) mkb aan te bieden rond een grote (regionale) maatschappelijke uitdaging.”

We zoeken bij alle ecosysteem pps'en nadrukkelijk de link naar klimaat & energie en/ of digitalisering.

Regionale prioriteiten
Aangezien wij willen komen tot de 15 a 20 meest impactrijke initiatieven zijn de provincies gevraagd om regionale prioriteiten aan te reiken waarop de uitdagingen liggen en impact op gecreëerd moet worden. Bekijk het complete overzicht hier

Vanaf nu zullen we de komende weken (tot aan de zomervakantie) op zoek gaan naar individuele pps’en of consortia van pps’en die (samen) voldoen aan deze criteria om een leidende rol uit te voeren bij het vormen van een ecosysteem pps. Voor de zomervakantie zullen wij de partijen aanwijzen die deze rol gaan vervullen. Via dit formulier kun je kenbaar maken of je deze rol wilt uitvoeren. De daadwerkelijke vorming van deze ‘ecosystemen pps’ zal in de periode van september t/m december 2022 gaan plaatsvinden ter voorbereiding op een subsidieaanvraag bij RVO

Zelf al aan de slag?
Wil je nu al inhoudelijk aan de slag? Want investeringen zijn belangrijk, maar de inhoud nog véél belangrijker om succes te bereiken. Wie kent er niet een voorbeeld waarin een samenwerking met veel goede bedoelingen ter ziele is gegaan. Dat komt omdat de uitwerking tot succes gewoon best lastig is! En daar helpen we je graag bij. Meld je dan voor:

Ook geven we je graag de kans om goed zichtbaar te worden voor anderen:

  • Ben je al actief in de regio, check dan of deze al online staat en vul je profiel goed aan! (dat kan via de editknop). Je kan hier allerlei 'soorten' samenwerkingsverbanden en ook bedrijfsscholen toevoegen (kies bij 'soort pps' voor de meest geschikte vorm). Ook kan je de onderlinge samenwerking met andere pps'en weergeven. Ga lekker los en als je vragen hebt horen we dat wel!

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten (check de agenda) voor al je vragen, en praten we je graag bij met alle informatie die we op dat moment hebben. Maar belangrijker nog: horen we graag jouw ideeën, voorstellen en concrete inbreng die jij kan leveren om de samenwerking van de grond te krijgen. Want wederom: WIJ zijn Katapult.