Het Lefgesprek: grotere instroom in techniekopleidingen

20-11-2019

#Instroom en beeldvorming #Betatechmentality

Hoe interesseer je meer jongeren voor technische studies in het mbo en hbo? En dan vooral meiden en jongeren met een migrantenachtergrond? Vraag het je studenten in het Lefgesprek!

Lefgesprek: in drie rondes naar oplossingen

Het Lefgesprek is een gespreksmethodiek die is ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Inholland. In één dagdeel, opgebouwd uit drie gespreksrondes, hebben studenten en onderwijsprofessionals een open, eerlijk en opbouwend gesprek.

Door dit gesprek krijg je diepgaand inzicht in wat nodig is om meer studenten voor een techniekopleiding te winnen. Wat gaat goed? Kan er iets beter? Wat is daarvoor nodig? Hoe kan de opleiding of instelling zorgen dat alle jongeren zich welkom voelen?

Waarom een Lefgesprek?

Met het Lefgesprek haal je op een gestructureerde manier het net op bij vertegenwoordigers van je eigen doelgroep. Je praat niet óver hen, maar mét hen, vanuit hun perspectief. Met als resultaat: diepgaand inzicht in wat er beter kan in je wervingsproces en concrete creatieve ideeën om meer jongeren aan te trekken. Én gemotiveerde studenten die zich gehoord voelen.

Download: een Lefgesprek organiseren

Hoe je een Lefgesprek aanpakt? Voor een goed gesprek heb je 4-6 studenten, 3-4 professionals (onder wie 1 manager die zich bezighoudt met de werving en instroom van studenten) en 2 gespreksleiders met ervaring nodig. In deze handleiding vind je een script per gespreksronde, een checklist en spelregels. Simpel uitvoerbaar, maximaal resultaat!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter