Opschalen van pps in Europa krijgt een enorme boost!

18-02-2022

#Financiering #Nieuws #Regelingen Internationaal

Bij verschillende publiek private samenwerkingen (pps) in het land kon deze week de vlag uit. De langverwachte uitslag van de Erasmus Centers of Vocational Excellence aanvraag ronde 2021 is namelijk bekend! Van de 13 toegekende projecten, met ieder 4 miljoen euro subsidie voor 4 jaar, hebben er in ieder geval 4 een sterke Nederlandse inbreng:

Naast bovenstaande, net toegekende projecten, hebben ook het Center of Vocational Excellence Allview, met het Hout en Meubileringscollege in de gelederen, en het European Platform for Urban Greening onder leiding van Yuverta, een Nederlands tintje.

Community of Practice
De bestaande Centers of Vocational Excellence hebben een Community of Practice die begeleid wordt door Katapult en Tknika. Met deze toekenning wordt de Community of Practice verder uitgebouwd tot 35 Centers of Vocational Excellence, waarin zij kennis en expertise met elkaar delen zodat het talent van vandaag klaar is voor de uitdaging van morgen.

Wat zijn Centres of Vocational Excellence (CoVEs)?
CoVEs brengen een breed scala van lokale, regionale en nationale partners uit verschillende landen bij elkaar om samen ‘skills ecosystemen’ te ontwikkelen die bijdragen aan regionale ontwikkeling, innovatie, industrieclusters en slimme specialisatiestrategieën, evenals aan sociale inclusie. Ze delen een gezamenlijke interesse in specifieke sectoren (bijvoorbeeld groene en circulaire technologieën, e-mobility of gezondheidszorg) en een innovatieve benadering om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken (bijvoorbeeld artificiële intelligentie, klimaatverandering of de integratie van migranten).

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter