Publiek privaat samenwerken maakt impact!

28-09-2021

Kennis over pps #Impact en analyse #Nieuws

Maandag 27 september jl. tijdens de discussieavond én de podcast Betrouwbare Bronnen is de meest recente impactmeting van Katapult gepresenteerd. Binnen Katapult denken wij dat samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven via publiek privaat samenwerken (pps) dé oplossing is om te werken aan beroepsonderwijs en de beroepspraktijk van morgen. We willen daarin zoveel mogelijk spelers betrekken. Processen versnellen en intensiveren. Het permanent opleiden en ontwikkelen van medewerkers maken we tot een gedeelde verantwoordelijkheid. En wat blijkt? De pps'en maken impact! Benieuwd naar de cijfers? Bekijk hier de factsheet.

De discussie van 27 september jl. was mede naar aanleiding van de arbeidsmarkttekorten die grote transities in duurzaamheid, digitalisering en inclusie verhinderen. Recente arbeidsmarktcijfers en instroomcijfers in het onderwijs zijn via de link terug te vinden.

Impact pps in het beroepsonderwijs
In het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn de pps’en sterk gegroeid door de impuls van het Regionaal investeringsfonds mbo (RIF) 2019 – 2022: tussen 2020 en begin 2021 zijn 32 nieuwe samenwerkings-initiatieven gestart, met een totale investering (publiek en privaat) van zo’n 88 miljoen euro, bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe onderwijsinhouden en -vormen, begeleidingsmodellen, faciliteiten of scholing van professionals in onderwijs en beroepspraktijk.

In het hoger beroepsonderwijs (hbo) is het netwerk van Centres of Expertise ook verder versterkt. Hogescholen kiezen er in toenemende mate voor om hun inhoudelijke zwaartepunten vorm te geven in Centres of Expertise - als intensieve publiek-private samenwerking rondom onderwijs, onderzoek en innovatie.

Bekijk de factsheet voor meer cijfers. Dit zijn de eerste cijfers die gepubliceerd zijn van de impactmeting Katapult 2021. De volledige impactmeting volgt op 1 november a.s.

 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter