Innovatie in de thuiszorg

27-09-2019

#Mbo-initiatief #Zorg & Welzijn

Accelerated learning in de thuiszorg: mbo studenten van niveau 2, 3 en 4 werken samen in één projectteam. Dit project is ontstaan binnen de Zorgboulevard Roosendaal.

De zorg- en welzijnsboulevard is een proeftuin voor nieuwe concepten in de zorg, maar biedt ook opleidings- en stagemogelijkheden aan voor studenten. Zij versterken ieders kracht, zodat zowel ouderen, studenten als zorgprofessionals in staat zijn kansen te grijpen en zelf beslissingen kunnen maken.

Zorgboulevard Roosendaal is een good practice omdat...

...in het project wordt gewerkt in gemengde wijkteams zodat studenten beter voorbereid worden op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de thuiszorgsector. Ze leren samenwerken met de verschillende niveaus, aanspraak op elkaar te maken en weten waar de taken en bevoegdheden van iedereen liggen.

...in het project komen onderwijs, werkveld en innovatie bij elkaar op één fysieke plek: het nieuwe Kellebeek College. De organisaties TWB Thuiszorg met Aandacht, S&L Zorg, SDW en het Care Innovation Center met het Huis van Morgen brengt de Zorgboulevard hier samen. Hierdoor zijn ‘de lijntjes’ tussen onderwijs en arbeidsmarkt wel heel erg kort geworden. Doordat ze letterlijk elke dag bij elkaar binnenlopen, ontstaan er veel spontane activiteiten tussen de partners, altijd met als uitgangspunt een win-win situatie zodat iedere partner er baat bij heeft. Een unieke verbinding die de basis vormt voor de zorg van morgen.

...het project de samenwerking tussen de school en de partners zo optimaal mogelijk is benut. Dit betekent enerzijds dat studenten stages vervullen bij de partners in de zorgboulevard. En anderzijds dat deze partners actuele kennis en vaardigheden vanuit het werkveld in de opleiding brengen. Ook gezamenlijke scholingsbehoeften worden ingevuld door de verschillende partners.

Meer weten?

Karin van Nieuwenhuijzen
Projectleider
k.vannieuwenhuijzen@rocwb.nl

 

Paspoort Zorgboulevard

Naam project: Accelerated Learning in de Thuiszorg
Betrokken Centrum: Zorgboulevard Roosendaal
Startjaar: 2014
Partners (o.a): ROC West-Brabant/Kellebeek College, Regionaal Opleidingen Centrum Da Vinci College, Gemeente Roosendaal, Care Innovation Centre, S&L Zorg, TWB, SDW, Stichting Groenhuysen, Tante Louise-Vivensis, Bravis Ziekenhuis

Accelerated Learning in de Thuiszorg - good practice

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter