Katapult zoekt ´bewijs´voor pps als oplossing voor de maatschappelijke uitdagingen

822 keer bekeken

Voor de Katapultdag zijn we op zoek naar het bewijs van de economische, maatschappelijke of meerwaarde voor het onderwijs van jullie samenwerking. Op één van de thema’s: Landbouw, water, voedsel; Gezondheid, zorg; Energietransitie, duurzaamheid en Veiligheid.

Vind je het van belang om PPS als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen zichtbaarder te maken en kun je die meerwaarde met cijfers aantonen? Dan nodigen we je van harte uit om je voorbeeld in te dienen en op die manier bijdrage te leveren aan de Katapultdag.

Voorbeeld indienen
Je kunt je voorbeeld indienen door te mailen naar hallo@wijzijnkatapult.nl. Geef hierin in één zin de meerwaarde aan (zie voorbeelden hieronder). Geef daarnaast aan bij welk thema jouw voorbeeld het best pas. Mocht je het bewijs nog niet met cijfers hard kunnen maken, maar komt er binnenkort wel een onderzoek uit, of ben je bereid de cijfers in te duiken, dan is je voorbeeld ook van harte welkom. We ontvangen ze graag uiterlijk 21 juni 2019.

Checklist

  • Dragen jullie middels jullie pps bij een de oplossingen voor uitdagingen op het gebied van Landbouw, water, voedsel of Gezondheid, zorg of Energietransitie, duurzaamheid of Veiligheid?

  • En kunnen jullie aan de hand van cijfers laten zien dat dit werkt? Is er bijvoorbeeld een onderzoek gedaan, heb je data over bijvoorbeeld de tevredenheid van student (of een andere klantgroep) of kun je laten zien dat prestaties van een bedrijf gestegen zijn?

  • Kun jij op basis van eigen ervaringen hierover vertellen, of is er een bedrijf, organisatie, docent of student die dat kan?

  • Ben je bereid mee te werken aan een publicatie over de meerwaarde van publiek privaat samenwerking en een bijdrage te leveren aan de Katapultdag op 1 oktober.*

* We kunnen niet beloven dat alle ingediende voorbeelden een plek krijgen in de publicatie en/of op de Katapultdag. Selectie vindt plaats o.b.v. evenwichtige verdeling tussen de thema’s, diversiteit aan typen voorbeelden en bewijslast. Daarnaast willen we extra ons best doen om niet de ‘usual suspects’ maar juist ook de verstopte parels in het netwerk een plek te geven.

Voorbeelden

  1. Economische meerwaarde: verbeterde bedrijfsprestaties, toepassing innovaties in bedrijfsleven, rendabele business case pps, concurrentiepositie regio versterkt

‘omzet verdubbelt door..’

‘hoe word ik rijk van een student?’

  1. Maatschappelijke meerwaarde: meerwaarde die niet direct in geld is uit te drukken, geluk, betekenis, kennis naar maatschappelijke organisaties (ngo), oplossingen maatschappelijke uitdagingen

‘helft minder werklozen door…’

‘gevoel veiligheid toegenomen met 20% door..’

 

  1. Meerwaarde voor onderwijs: tevredenheid studenten, tevredenheid arbeidsmarkt over studenten, fit for future onderwijs, meer betrokkenheid studenten, docentenbijscholing, tegengaan tekorten docenten

‘instroom vergroot met x studenten‘

‘Vroegtijdige uitstroom gehalveerd’

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP