Festivalterrein
Op het festivalterrein is van alles te beleven!
- KatapultX Talks
Kom naar de KatapultX talks waarbij vele inspirerende verhalen en ideeën worden gedeeld. Waaronder die van de genomineerden van de Pro-motor Award. Mis het niet!
- Technologie maakt mogelijk! Ontdek de toekomst van inclusief werk met TINT
Ben jij een werkgever die kansen wil creëren in een krappe arbeidsmarkt? TINT is een Publiek-Private Samenwerking (pps) waarin werkontwikkelbedrijven, werkgevers en onderwijs samenwerken om werk toegankelijk te maken voor mensen met een ondersteuningsvraag. Technologie speelt hierbij een sleutelrol, zowel in de oriëntatie op werk als in de uitvoering ervan. Met innovatieve technologieën kunnen we mensen met een ondersteuningsvraag helpen om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Dit biedt enorme kansen: door technologie slim in te zetten, komen er meer mensen beschikbaar om het werk te doen.
Wat kun je verwachten?
- Demonstraties van technologieën: Ontdek en ervaar zelf hoe technologie medewerkers kan ondersteunen op de werkvloer.
- Inclusief werk: Leer hoe jij als werkgever kunt profiteren van inclusieve technologie, terwijl je mensen helpt om succesvol en duurzaam te werken.
- Toegang tot TINT hubs: Verdiep je in onze TINT hubs, dé plekken waar we samen met werkgevers en onderwijs werken aan een toekomst waarin technologie iedereen kansen biedt.
ERVAAR!!!! Zet de stap naar een inclusieve en toekomstbestendige werkvloer. Technologie maakt het mogelijk!
Met bijdragen van:
TINT West-Brabant – Marleen Braakhuis- projectleider inclusieve technologie WSP West-Brabant
KIT – Leendert Bos – kwartiermaker
Leestips:
www.inclusievetechnologie.nl
www.tint-westbrabant.nl
- Ontdek de Kracht van Innovatie bij IT Hub: Jouw Partner in Digitalisering en Talentontwikkeling
Ben jij een mkb-ondernemer met een vraagstuk op het gebied van innovatie, R&D of digitalisering? Bij de IT Hub komen talent, innovatie en het bedrijfsleven samen. Wij verbinden ondernemers met onderwijsinstellingen en faciliteren waardevolle samenwerkingen die jouw bedrijf vooruit helpen.
Wat biedt de IT Hub jou als ondernemer?
- Concrete ondersteuning: We helpen je innovatie- of digitaliseringsvraagstukken helder te krijgen en vertalen deze naar concrete bedrijfsopdrachten voor mbo-, hbo- of wo-studenten.
- Snelle doorontwikkeling: Binnen onze community ligt de samenwerking met de juiste partners voor de doorontwikkeling van een proof of concept of prototype binnen handbereik.
- Borging van resultaten: Door onze nauwe samenwerking met het onderwijs en bedrijfsleven zorgen we ervoor dat jouw onderzoeks- of innovatieproject een blijvend resultaat oplevert.
- Samen dragen we bij aan de digitalisering van Noord-Nederland én ontwikkelen we talent voor de toekomst. Sluit je aan bij de IT Hub en geef jouw bedrijf een voorsprong in innovatie!
Zet vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle toekomst.
Met bijdragen van:
Jacinthe Gijsman, community & communication lead, IT Hub
Leestip:
www.it-hub.nl
https://www.youtube.com/channel/UCIvejoPG7TRyegVFMkjjOuQ
https://www.linkedin.com/company/83323989/admin/dashboard/
- VTi MBO Fast-track
Een innovatieve en drempelverlagende certificeringsroute richting de Technische Installatiebranche. Deze snelle opleidingstrajecten zijn ontworpen om nieuwe doelgroepen (zijinstromers) effectief en versneld op te leiden voor de energietransitie.
Met bijdragen van:
VTi Amsterdam
- Innovatie in Gasdetectie: Ontdek de Kracht van Robottechnologie voor jouw organisatie
Technologische innovatie biedt nieuwe oplossingen voor uitdagende marktomstandigheden. Onderzoekers van Saxion en netbeheerder Alliander hebben bewezen dat het technisch mogelijk is om gasleidingen te inspecteren met robots, een doorbraak die ook voor ondernemers veel potentie biedt. Met de ontwikkeling van de viervoetige robot LASS-E speelt Alliander in op de behoefte om 42.000 kilometer leidingen en 2,5 miljoen aansluitingen te controleren op lekkages, vooral gezien het tekort aan technisch personeel en nieuwe EU-wetgeving. LASS-E is uitgerust met geavanceerde GPS- en gassensoren, en kan niet alleen gaslekken opsporen, maar ook data verzamelen en foto’s maken.
Deze technologie gaat verder dan de gasindustrie. Dezelfde navigatietechnieken worden al toegepast in andere sectoren, zoals autonome landbouw, wat betekent dat ook uw bedrijf kan profiteren van deze ontwikkelingen. Dankzij het gebruik van open-source software kunnen innovaties, zoals de door Alliander ontworpen hightech rugzak, binnenkort breed toegankelijk zijn. De samenwerking tussen Alliander en Saxion heeft niet alleen hun strategische doelen versterkt, maar ook nieuwe spin-offs en vervolgprojecten opgeleverd, zoals een innovatieve kabelstripper. Dit biedt volop kansen voor ondernemers die willen profiteren van de nieuwste technologische trends.
Benieuwd hoe robottechnologie uw bedrijfsprocessen kan optimaliseren? Laten we samen de mogelijkheden verkennen!
Met bijdragen van:
Victor Sluiter (Alliander)
Julia van de Geijn (Centre of Expertise TechForFuture)
Kijk-en leestips:
https://www.saxion.nl/nieuws/2024/mei/het-kan-een-robot-die-zelfstandig-een-gaslek-opspoort
https://www.alliander.com/nl/nieuws/robothond-speurt-succesvol-gaslek-op/
https://techforfuture.nl/project/2218-2/
- World cITizens @ Work; Een omscholingstraject met taal/cultuur en IT-onderwijs én baangarantie
Het traject onderscheidt zich doordat statushouders voorafgaand aan het leer-werktraject al een arbeidscontract aangeboden krijgen bij Conclusion; aansluitend volgen ze gedurende één jaar een op maat gemaakt leer-werktraject aan de HvA, zowel op taal/cultuur- als IT-gebied. Een mooie samenwerking tussen HvA-Taalonderwijs, Omscholingstraject Make IT Work, UAF en het bedrijfsleven.
Ga in gesprek met cursisten een werkgever en projectleiders die betrokken zijn bij dit traject.
- 3DXL traject: Samenwerken aan fundamentele verduurzaming van de bouw
Het 3D-XL project van NEDCAM, ontwikkeld binnen het Skills for life consortium, belichaamt de toekomst van innovatie en vakmanschap. Dit baanbrekende project richt zich op grootschalig 3D-printen met gerecycleerde thermoplasten. Dit maakt een circulaire benadering van productontwikkeling mogelijk. Door samenwerkingen met onder andere DUFOR, NHL Stenden, NLR en Contest Yachts, heeft NEDCAM de industriële haalbaarheid van 3DXL-printen aangetoond en zet het een nieuwe standaard in de composietsector. Innovaties zoals de AM Flexbot en Fanum XXL 3D-printers stellen hen in staat om modellen en mallen te produceren die volledig recyclebaar zijn. Dit heeft enorme impact op kostenreductie en duurzaamheid. Daarnaast biedt het project aan studenten waardevolle leerervaringen, waardoor zij actief betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling. NEDCAM’s visie op circulair produceren en kennisdeling maakt het project niet alleen pionierend, maar ook een essentieel onderdeel van de toekomst van duurzame industriële productie
Met bijdragen van:
NEDCAM
Stenden Hogeschool – Skills for life
- Ontwikkel je team, versterk je organisatie met de Talentensleutel!
Het midden- en kleinbedrijf (mkb) is de motor van de Nederlandse economie, met 80% van de beroepsbevolking actief in deze sector. In een wereld van digitale, klimaat- en energietransities, en aanhoudende arbeidsmarktkrapte, is het belangrijker dan ooit om wendbaar te blijven. En dat begint bij de ontwikkeling van jouw medewerkers.
Met de Talentensleutel ondersteunen we organisaties in het versterken van hun leercultuur. We geven praktische en uitvoerbare adviezen die aansluiten bij je bedrijfsdoelen én personele uitdagingen. Zo help je je medewerkers effectiever en flexibeler te worden, terwijl je hen ook de kans geeft om zowel professioneel als persoonlijk te groeien.
Waarom kiezen voor de Talentensleutel?
- Concrete oplossingen: Ontdek de belangrijkste "draaiknoppen" om leren en ontwikkelen te verbeteren.
- Advies op maat: Adviezen die direct impact maken op je bedrijf en bijdragen aan duurzame groei en innovatie.
- Kosteloos en onafhankelijk: Dankzij subsidies kunnen wij deze service volledig gratis aanbieden.
Tijdens een bezoek aan ons op het festivalterrein leer je alles over onze bewezen aanpak, gebaseerd op de 8 focusgebieden die een sterke leercultuur ondersteunen. Van inspirerend leiderschap tot een gezonde werkomgeving, wij laten zien hoe jij als ondernemer direct stappen kunt zetten om talent optimaal te benutten. Kom langs en ontdek hoe jij jouw organisatie toekomstbestendig maakt.
Met bijdragen van:
Natasja Muskens en Gert-Jan van Breugel (Werkgeversadviseurs leren en werken/Leerwerkloket Zuidoost Brabant)
Kijk/leestip:
Talentensleutel: voor leren en ontwikkelen in het mkb | Leerwerkloket Zuidoost-Brabant
https://open.overheid.nl/documenten/3ba77934-7188-4605-8f01-8460fffb0733/file
https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/overige-publicaties/2023/rapportage-jaargesprekken-llo-2023.pdf
- Bouw samen aan de toekomst: Deel jouw droom met ons! (MBO2030)
Elke succesvolle samenwerking of pps (Publiek-Private Samenwerking) begint met een droom – een visie van een betere toekomst waarin onderwijs en praktijk naadloos op elkaar aansluiten. Studenten vinden hun plek in een wereld die voortdurend verandert, en jij als ondernemer kunt daarbij het verschil maken. Om jouw droom te realiseren, hebben wij een innovatieve tool ontwikkeld, gebaseerd op de ervaringen van vier unieke samenwerkingen tussen het bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties in Leiden, Rotterdam en Aruba.
Wat biedt deze tool jou?
- Identificatie van waarden: Ontdek de waarden die essentieel zijn voor een duurzame pps.
- Versterken van samenwerkingen: Creëer gelijkwaardige en impactvolle samenwerkingen die de toekomst vormen.
- Duurzaamheid waarborgen: Zorg ervoor dat je samenwerkingen en ecosystemen blijven groeien en ontwikkelen.
We nodigen pioniers, voorlopers en aanpakkers uit om met ons in gesprek te gaan over deze tool. Samen zetten we stappen om jouw samenwerkingstrajecten te verduurzamen en te versterken.
Klaar om jouw visie te realiseren? Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst!
Met bijdragen van:
Bram Arends (Voor Goed)
Rianne Veldt-Meijer en Walter Zuijderduin (Leidse Sleutel)
Junion Hanenberg (Intelligent Food)
Loucette Reppenhagen (Design Academy Aruba)
- XR you Ready!? Ontdek de toekomst van leren met XR en AI!
Ben jij klaar om het opleiden naar een hoger niveau te tillen? Bezoek de informatiestand van de Veiligheidsacademie NWV en ontdek hoe Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) jouw trainingen en opleidingen kunnen verrijken. Immersieve technologieën zoals XR (Extended Reality) en AI bieden nieuwe mogelijkheden om het onderwijs en het werkveld naadloos te verbinden met de leerbehoeften van de nieuwe generatie.
Wat kun je verwachten?
- Ervaar VR-toepassingen: Bekijk en beleef onze reeds ontwikkelde vakgerichte toepassingen voor het mbo-onderwijs.
- Van idee tot implementatie: We nemen je mee op een inspirerende reis door de ontwikkeling en toepassing van XR in het onderwijs.
- Voordelen en uitdagingen: Samen bespreken we de kansen én bedreigingen van XR en AI in het opleiden, met praktijkvoorbeelden die je zullen inspireren.
- Toekomstbestendig onderwijs: Ontwikkel jouw visie op de toekomst van leren en ontdek hoe je het ontwikkelde materiaal kunt borgen en doorontwikkelen.
- Nieuwe generatie lerenden: Ontdek hoe XR perfect aansluit op de leerstijl en behoeften van de toekomstige beroepsbevolking.
Stap samen met ons in de wereld van XR en ontdek hoe deze technologie niet alleen het leren verrijkt, maar ook de doorlopende leerlijn tussen onderwijs en werkveld versterkt.
Ben jij klaar voor de toekomst? Kom langs en ervaar de kracht van XR!
Met bijdragen van:
Teus Timmer – Innovatie adviseur Veiligheidsacadmei Noordwest-Veluwe
Rene Clausen - Projectmanager
Sander Westerink – Instructeur XR
Kijk- en leestips:
https://www.veiligheidsacademienwv.nl/
https://vei-xr.com/
https://youtu.be/duc2RWflz-A
https://youtu.be/b8vLOsDe72I
- Help mee en zorg voor een future-proof mkb
Wil jij als pps of onderwijspartij de brug slaan naar het mkb en ze helpen future proof te worden? Maar ben je nog zoekende in hoe je het gesprek aangaat met ondernemers over de grote transities die op ze afkomen? Die ze misschien niet kunnen of willen zien? Of geen idee hebben hoe hun bedrijf daarop af te stemmen?
Het lectoraat Kansrijk Ondernemen van de HAN doet (o.a.) hier onderzoek naar en ontwikkelt creatieve en innovatieve manieren om die brug in dialoog met ondernemers te slaan. Benieuwd naar hun methode? Kom dan naar de demonstratie van de methode door studenten en maak het mee!
- Technologieonderwijs voor ieder kind
Techkwadraat zet zich als nieuw NGF-programma in voor technologieonderwijs voor álle kinderen en jongeren binnen en buiten de school(tijd). Scholen, bedrijven en buitenschoolse organisaties gaan hier samen in de regio vorm aan geven, vanuit bestaande samenwerkingen. Zo bouwen we aan een nieuwe generatie van kansrijke en talentvolle jongeren. Op het festivalterrein word je geprikkeld om mee te denken over de gezamenlijke visie en vertelt Techkwadraat over de programma-aanpak.