Virtual reality! Een bedreiging of een kans?

Digitalisering van het onderwijs houdt bij veel scholen op bij het vervangen van schoolborden door digiborden en het vervangen van boeken door online lesmateriaal. Landstede MBO en de VANWV gaan met de invoering van Virtual Reality in het onderwijs een stap verder in het digitaliseren van het onderwijs.

In het MBO-onderwijs maakt de VANWV gebruik van:

  • Augmented Reality (AR)
  • Virtual Reality (VR)

Het trainen in Virtual Reality biedt de student/professionals een extra trainingsmogelijkheid tussen theorie en praktijk. Het laat studenten/professionals levensechte situaties ervaren die veelal moeilijk trainbaar zijn of bijvoorbeeld te gevaarlijk, te kostbaar of moeilijk organiseerbaar zijn. Hierdoor worden zij beter voorbereid op stage en/of werk. Door gebruik te maken van Virtual Reality kunnen er meer studenten/professionals tegelijkertijd trainen, hetgeen veel wachttijd voorkomt.

Innovatieve ICT oplossing
“Virtual Reality in het veiligheidsdomein” is door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap uitgeroepen tot 1 van de 15 meest innovatieve ICT oplossingen in het MBO. Onze bijdrage voor de videoserie “Onderwijsvernieuwers” vind je in de link hieronder:
https://youtu.be/LQ8WU-KUAe4

Met bijdragen van: 
Hedy Siemerink (eventueel met student) - PPS “Veiligheidsacademie Noordwest Veluwe”

Doelgroep:
Bedrijven en onderwijsinstellingen

Type sessie:
Het kan dus wel

Kijktip:
https://youtu.be/LQ8WU-KUAe4