Leren doen met anderhalve meter

Spots op coronaproof praktijklessen uitvoeren

Bij de start van het schooljaar stonden we voor een grote uitdaging: hoe leren onze studenten praktijkvaardigheden aan onder de geldende COVID-maatregelen? Niet alleen op school maar ook in de BPV en andere hybride leeromgevingen kwam het aanleren van de beroepspraktijk in de knel.

En hoe is het nu? Wat zijn de ervaringen? Wat zijn inspirerende blijvertjes en wat niet? In deze online meeting zetten we een paar praktijkvoorbeelden in de spotlights, delen we ervaringen uit de praktijk en kijken we naar de toekomst van het beroepsonderwijs: Wat nemen we mee? Wat laten we achter ons als we weer terug kunnen naar de situatie zoals die was?

Met bijdragen van:
Anniek van Anraad, BVMBO
Giel Kessels met Summa Automotive: werken met de praktijk: samen lesgeven in het autobedrijf
Noureddine Kadri, docent bij RijnIJssel, Zorg en Welzijn, gaat in op hun aanpak met leren op afstand met ICT en hun plannen voor de toekomst

Doelgroep:
Docenten/instructeurs, ontwikkelaars die dicht bij de teams werken, praktijkbegeleiders uit het werkveld 

Het is een interactieve sessie waarbij jij kan halen en brengen. Je kan al vooraf vragen mailen die jij wilt bespreken tijdens deze meeting naar anniek.van.anraad@bvmbo.nl. Mocht de actualiteit rondom dit onderwerp om aandacht vragen dan gaan we daar zeker op in! Doe je mee?