Leren en ontwikkelen in het mkb

Leren en ontwikkelen in het mkb 2

Leren en ontwikkelen in het mkb 3

Leren en ontwikkelen in het mkb

Ben jij bezig om leren en ontwikkelen in het mkb te versterken? Dan ben je bij ons op het juiste adres: dit is de website van het ondersteuningsprogramma voor SLIM. Wij organiseren dit programma met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Ons doel? Jou helpen om de SLIM-activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren en een sterke leerrijke werkomgeving neer te zetten. We zijn er voor jou en wijzen je de weg naar de antwoorden op al je vragen.

Op welke vragen kan je hier o.a. antwoord vinden? 

  • Hoe pakken anderen hun SLIM-activiteiten aan? 
  • Wat betekent “leercultuur” concreet en wat kan ik vandaag al doen om dit te versterken?
  • Welke bijeenkomsten zijn er waar ik kan leren van andere SLIM'ers en van experts? 
  • Waar kan ik terecht met al mijn vragen? 

Zo leren we samen hoe we op een slimme manier een leerrijke werkomgeving kunnen neerzetten. 

Veel succes!

Bibiche, Wieteke, Angélique en Miriam (team SLIM)

De SLIM-subsidie aanvragen en verantwoorden 

Houdt de ontwikkeling van je werknemers je bezig? Heb je een idee om de leercultuur van je bedrijf te verbeteren, maar ontbreekt het je aan tijd, geld, kennis of capaciteit? Dan kan de SLIM-regeling uitkomst bieden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) maakt € 48 miljoen per jaar vrij voor initiatieven van ondernemers die zich richten op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar om leren en ontwikkelen te stimuleren in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Met deze subsidie wil het ministerie van SZW leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken. Alles wat je wilt weten over (het aanvragen van) de SLIM-regeling, de projectadministratie en verantwoording vind je op de website van het ministerie van SZW

..

De toolkit

De SLIM-regeling is heel handig, maar geen doel op zich. Het uiteindelijke doel: leren en ontwikkelen in je bedrijf meer vanzelfsprekend maken. Maar hoe doe je dat? En waar begin je?

Voor alle ondernemers die bezig zijn met leren en ontwikkelen hebben we een informatiepakket samengesteld. Hierin vind je uitleg, praktische tips en veel praktijkvoorbeelden over het versterken van de leercultuur en de uitvoering van de verschillende SLIM-activiteiten. 

...

Waar begin jij met bouwen?

'Een leerrijke werkomgeving', 'Het versterken van de leercultuur': wat betekent dat nou precies? Leren bestaat uit onderdelen, of ook wel bouwstenen. Gebruik de bouwstenen en je bent op weg naar een leercultuur.

Ze zijn allemaal belangrijk en versterken elkaar. Het informatiepakket bevat praktische tips en voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt. Je bepaalt zelf waarmee je in jouw bedrijf begint.
 

Vertel me meer over de bouwstenen

Hoe gebruik je de SLIM-subsidie?

Hoe pakken andere bedrijven de activiteiten aan waar ze subsidie voor krijgen?

Activiteit A: 
Doorlichting van de onderneming 

Activiteit B: 
Loopbaan- en ontwikkeladviezen

Activiteit C:
Nieuwe methode ontwikkelen en implementeren 

Activiteit D:
Praktijkleerplaatsen in de derde leerweg

 

Leren van experts en van elkaar

Voor alle deelnemers aan het SLIM-netwerk organiseren we kennisdelingsbijeenkomsten. Je leert van andere mkb’ers en experts door ervaringen uit te wisselen in kleine groepen en workshops. 

De bijeenkomsten zijn gratis voor SLIM-deelnemers: ze helpen je om zo goed mogelijk je plannen uit te voeren.

De bijeenkomsten vinden zowel digitaal als fysiek op verschillende plaatsen in het land plaats.

 

Samen SLIM - leren van experts 

Leren en ontwikkelen in je bedrijf vanzelfsprekend maken: hoe doe je dat? Welke middelen kun je gebruiken? En hoe krijg je je collega’s mee? Leer het van de experts tijdens onze gratis bijeenkomsten.

13 december
15.30-17.00

Samen SLIM: Vangen en borgen van kennis
digitale bijeenkomst voor individuele aanvragers

Samen SLIMMER - leren van elkaar

Benieuwd hoe andere bedrijven de SLIM-regeling gebruiken? Of zoek je inspirerende voorbeelden? We organiseren regelmatig interactieve sessies waar je je ervaringen deelt met andere mkb’ers. 

7 december
8.30-9.45

Samen SLIMMER: leren van elkaar; activiteit B en C
digitale bijeenkomst voor individuele aanvragers

Over ons 

Als Team SLIM helpen we mkb-bedrijven om leren en ontwikkelen op de werkvloer vanzelfsprekend te maken. Dit doen we met steun van het ministerie van SZW. Team SLIM is onderdeel van de non-profit kennisorganisatie Katapult.

Het team bestaat uit de volgende personen: 

 

 

Kunnen we ergens mee helpen?

Veel antwoorden vind je hier op de site. Zit je toch nog met vragen? Neem dan vooral contact met ons op, daar zijn we voor. Je kan ons: 

 

Volg, vraag of deel

 

We horen graag van je!

Heb jij zelf een mooi SLIM-project, heb je een idee voor een bijeenkomst, informatie die voor andere SLIM'ers interessant kan zijn of wil je gewoon wat kwijt? Neem contact met ons op. We vinden het leuk om van je te horen en delen graag je ervaringen weer met anderen. 

 

Dit is een ondersteuningsprogramma voor ontvangers van de SLIM-subsidie en wordt uitgevoerd door Katapult, onderdeel van non-profitorganisatie PTvT, met steun van het ministerie van SZW.
Het ministerie van SZW is verantwoordelijk voor de toekenning en de verantwoording van de SLIM-subsidie, team SLIM maakt zich sterk voor het ondersteuningsprogramma.