Pps'en bereiken nu nog meer mkb'ers!

31-05-2021

Pps-activiteiten #Mkb #Nieuws

Meer dan twintig gemotiveerde deelnemers hebben in mei de Katapulttraining ‘vergroot je waarde voor het mkb’ afgerond.  Met nieuwe opgedane kennis, contacten en tools gaan zij de aankomende jaren aan de slag om vanuit hun publiek private samenwerkingen (pps) méér midden- en kleinbedrijven te bereiken en bedienen. Dit doen zij vanuit een breed scala aan activiteiten zoals het stimuleren van een leercultuur bij het mkb, ondersteuning bij digitalisering, activiteiten gericht op de energietransitie, het bieden van advies vanuit studenten of het enthousiasmeren van jongeren voor technologie en ict.

In zeven sessies gingen de deelnemers aan de hand van hun concrete ambitie aan de slag met inzichten uit de toolkit ‘Vergroot je meerwaarde voor het mkb’, aangevuld met bijdragen van experts op het gebied van business modellen, storytelling en communicatiekanalen. Het aanbod voor het mkb en de communicatie richting hen werd aangescherpt om zo in te spelen op concrete behoeftes of pijnpunten vanuit het mkb: de sleutel tot het bieden van waarde. In het najaar vindt een terugkomdag plaats.

Toolkit
Ben je betrokken bij een publiek-private samenwerking en zou je graag meer mkb-bedrijven willen bereiken en concrete meerwaarden willen bieden? Ga dan zelf aan de slag met deze toolkit en leer van alle goede voorbeelden die er al zijn. De toolkit is ontwikkeld vanuit Katapult en bevat de kennis en ervaringen van de koplopers op dit gebied: samenwerkinsgverbanden die het mkb goed weten te bereiken én aantoonbaar meerwaarde voor hen bieden. 

De informatie in deze toolkit is verdeeld over vier dimensies: Activiteiten & aanbod, Markt, Business en Mensen, partners en organisaties. Dit zijn de dimensies van het fasemodel publiek-privaat samenwerken in het beroepsonderwijs. Voor elke dimensie gaan we in op vragen die relevant zijn als je met je pps waarde wilt ontwikkelen voor het mkb. 

Waarom deze toolkit?
Het mkb is de groeimotor van de Nederlandse economie. Van de ruim 10.000 partners die deelnemen aan een publiek-private samenwerking (pps) hoort 80% tot het mkb. Tegelijkertijd werkt 96% van het mkb nog helemaal niet samen met het onderwijs. Dat is een gemiste kans. Deze kleine(re) bedrijven moeten het juist van samenwerking hebben. Om hun personeelsbestand up-to-date te houden, om nieuw talent aan te trekken en te behouden en om te profiteren van innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Want het midden- en klein bedrijf kan niet alles zelf organiseren. 

 

 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter