En later zijn we pas aan de baas gaan vragen of het mochtJames Veenhoff - Denim City

Waarom Katapult

 

Als er veel verandert, is er veel te leren.
Wie veel leert, kan veel veranderen.


Nederland is goed in leren. We kijken al snel buiten onze grenzen –letterlijk én figuurlijk- en passen pragmatisch toe wat we kunnen gebruiken. En we zijn stiekem één grote en goed georganiseerde metropool van 17 miljoen mensen. Met een geweldige kennis- en onderwijs infrastructuur. En dat alles willen we nog beter maken.

 

Want we staan voor enorme maatschappelijke uitdagingen in het vinden van een toekomstbestendige balans. Energietransitie, verduurzaming, vergrijzing, klimaateffecten, voortgaande digitalisering zijn de grote thema’s. Werk vereist steeds vaker ondernemerschap, 60% van de nieuwe banen is in ZZP of tijdelijk verband. Dit alles maakt een wereld die continu verandert, dichtbij en verder af. Net als de beroepspraktijk van ieder van ons. Onderzoek, onderwijs en die beroepspraktijk spelen continu haasje-over richting het nieuwe. 

 

Katapult vindt dat een fascinerend proces en wil daarin zoveel mogelijk spelers betrekken. Processen versnellen en intensiveren. En de wisselwerking tussen beroepsonderwijs en praktijk maximaliseren. Het permanent opleiden en ontwikkelen van medewerkers maken we tot een gedeelde verantwoordelijkheid.

 

Katapult is de beweging van meer dan 150 samenwerkingsverbanden, krachtige katalysatoren waarin werkgevers (bedrijfsleven en publieke sector), onderzoek, onderwijs en overheid nauw samenwerken. Om Nederland meer dan toekomstbestendig te maken wil Katapult een grote stap vooruit maken en Nederland meenemen naar een toekomst waarin we continu leren en ontwikkelen wat we in de beroepspraktijk van vandaag en morgen nodig hebben. Dat doen we door een sterke kruisbestuiving van praktijk en onderwijs, door multi-disciplinaire samenwerkingen te organiseren, door belemmeringen weg te nemen en door studenten en werknemers te verleiden zich te blijven ontwikkelen.

 

Katapult roept onderwijs, werkgevers, overheid, studenten en werkenden op die geloven in ‘Nederland slim aan het werk!’, om samen de grote stap vooruit te maken en zijn eigen actiepunten te kiezen én verantwoordelijkheid te nemen.

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP