Podcast Betrouwbare Bronnen over beroepsonderwijs en Katapult

15-09-2020

#Nieuws Internationaal

"Als wij de Europese Unie vergelijken met Amerika, Japan, Canada, dan loopt Europa achter als het gaat om de investeringen in de vaardigheden. Zowel in het onderwijs, vallen vrij laag uit, en wat nog erger is: de investeringen die we doen in mensen die we al hebben, dan praat je meer over omscholen en bijscholen, is ook buitengewoon laag. (...) En nu, met het herstelfonds, is er geld voor. Je kunt nu, met de nationale envelop die zeer substantieel is, investeren in het verbeteren van de skills set van inwoners. "

Op Prinsjesdag besteedt de podcast 'Betrouwbare Bronnen' aandacht aan sociale vragen, werkloosheid, opleidingen, veilig werk en zelfs pensioenen in Europa, en interviewden de hoogste Brusselse ambtenaar op Sociale Zaken: Joost Korte, directeur-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie bij de Europese Commissie. In het gesprek kwam beroepsonderwijs, publiek-private samenwerking, en Katapult ruimschoots aan de orde. De hele aflevering is hier te downloaden (vanaf minuut 28 over skills), hieronder een paar highlights:

“Betrouwbare Bronnen/PG Kroeger: Een van de meest interessante dingen is natuurlijk de afgelopen jaren, zeker ook vanuit Nederland, het Europees beleid ten aanzien van het beroepsonderwijs sterk is geïnnoveerd. We hebben in Nederland de Centres of expertise in het hbo, de Centra voor innovatief vakmanschap in het mbo. Die werken samen, en hebben een soort Europese beweging in gang gezet met andere landen die dat ook willen en kunnen. Is dat iets waar u van zegt: dat moet een extra boost krijgen vanuit die noodprogramma’s?

Joost Korte: “Ja dat is precies wat we proberen te doen. U vat het goed samen. De skills agenda is in de centrum van de discussie. Ieder jaar, ook vorig jaar weer, worden er specifieke aanbevelingen gedaan voor alle lidstaten om vooral te investeren in hun skills. Als wij de Europese Unie vergelijken met Amerika, Japan, Canada, dan loopt Europa achter als het gaat om de investeringen in de vaardigheden. Zowel in het onderwijs, die vallen vrij laag uit, en wat nog erger is: de investeringen die we doen in mensen die we al hebben, dan praat je meer over omscholen en bijscholen, is ook buitengewoon laag. We liggen ver onder de internationale norm. En daar moet wat aan gebeuren. Door de digitale en groene transitie, gaan de banen veranderen. Er zullen we banen zijn. Er komen zelfs banen bij. Maar dat zijn andere banen.

Joost Korte: “Ook hier is de issue, hoe maak je dat concreet. En hoe kun je op Europees niveau iets aanbieden wat nuttig is. En nu, met het herstelfonds, is er geld voor. Je kunt nu, met de nationale envelop, en die zijn zeer substantieel, investeren in de verbeteren van jouw skills-set van jouw inwoners. Beroepsonderwijs in Nederland is eigenlijk heel goed. Dat is een model die ook uitgedragen moet worden naar andere landen in Europa. Ook het Duitse model is erg performant. Maar er zijn andere landen waar het beroepsonderwijs het ondergeschoven kindje is. En waar ouders hun kind perse naar de universiteit willen sturen. Het hele image van het beroepsonderwijs moet verbeterd worden.

PG Kroeger: “In Nederland heb je de samenwerking van al die Centers, verenigd in Wij Zijn Katapult, en die hebben zelfs het plan om Katapult Europe te starten.

Joost Korte: “Ik vind dat heel positief. Ze zijn ook bij mijn Commissaris geweest. Wij proberen dat inderdaad uit te dragen. En ik denk trouwens dat dat iets is, belangrijk om de luisteraars mee te geven. Ik denk dat Nederland ontzettend veel te bieden heeft op het terrein van het sociaal Europa, arbeidsmarktbeleid en pensioenbeleid.

Op wearekatapult.EU kan je alles vinden over Katapult EU!

 

1 reactie

Reacties

Aria Diego
26-11-2020
IN DE EERSTE PLAATS WIL IK DE BEHEERDER VAN DE WEBSITE BEDANKT VOOR HET CREËREN VAN DIT PLATFORM VOOR ONS, OM ONZE ERVARING MET BETREKKING TOT INVESTERINGEN TE VERLATEN.

GELIEVE TE LEZEN!!!
Val niet in handen van oplichters allemaal in de naam van investeren in cryptocurrencies.
Ik verloor de helft van mijn spaargeld aan ene meneer Jerry uit het VK. Hij beloofde me elke week te helpen winst te maken, toen begon ik met hem te investeren en uiteindelijk kreeg ik niets als winst.

Godzijdank kwam ik mevrouw Evelyn Sanchez tegen, Evelyn Sanchez is een Spaanse vrouwenbasis in de VS.Ze heeft me geholpen een goed en redelijk bedrag te verdienen met cryptocurrency, zelfs terwijl ik nu schrijf, doe ik nog steeds zaken met haar zonder bang te zijn voor Ik verlies mijn geld omdat ze me altijd dingen uitlegt op een manier die ik begrijp. Het interessante van allemaal is dat ze geïnteresseerd is in investeringen in cryptocurrency en forex trading.

* Stop met het geven van uw zuurverdiende geld aan oplichters !!!

Neem vandaag nog contact op met mevrouw Evelyn Sanchez, zij zal u alle informatie geven die u moet weten over cryptocurrencies en tegelijkertijd kan ze u helpen om beetje bij beetje winst te maken die uw leven verandert. e-mail: evelynsanchez3054 @ gmail. com of whatsApp haar op +1 (202) 519-6834

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter