Pro-motor Award 2020: dit zijn de genomineerden!

06-01-2020

Ontmoeting #Nieuws #Pro-motor-award

De Pro-motor Award is de jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Afgelopen maanden stuurden PPS'en kansrijke ideeën in en vandaag maakte de jury de vijf genomineerden bekend. Zij maken kans om de Pro-motor Award te winnen in februari.

De samenwerking die het meeste oplevert voor het mkb is een Pro-Motoraward 2020 rijker. Want samenwerken in een PPS doe je niet om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn, of omdat je het zo goed kan vinden met het ROC. Maar vooral omdat je elkaar nodig hebt en het ook concrete waarde oplevert.

In totaal waren er dertien inzendingen uit heel het land. Juryvoorzitter Jacco Vonhof: “Het viel ons op dat dit jaar veel van de inzendingen bestonden uit breed opgezette samenwerkingsconstructies van allerlei onderwijsniveaus. Zowel vo, mbo, hbo als wo kwamen aan de orde.”  Vijf projecten sprongen er echt uit vond de jury omdat zij het beste aansloten bij de criteria: aantoonbare impact op het mkb, een verrijking ten opzicht van bestaande aanpak, kansen voor opschaling en kenniscirculatie vanuit het project en innovatieve kwaliteit.

De genomineerden
Talent IT  Twente
Ict-talenten zijn goud waard voor het mkb en daarom maakt Talent IT Twente zich sterk voor inzet en behoud van ict-aanwas. Dit project helpt de studenten, al in een vroeg stadium aan een bijbaan bij een aantal aangesloten bedrijven. Student en bedrijf werken vervolgens samen aan vraagstukken en talenttekorten in de beroepspraktijk. De opleidingen nemen op hun beurt nieuwe modules op in hun curricula waarin deze vraagstukken zijn verwerkt.

Cleantech Center
Nog nooit was de behoefte aan nieuwe oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energie zo groot. Cleantech Center neemt de vraag serieus en focust zich op het bevorderen van duurzame werkwijzen en producties door organisaties. Het koppelt bedrijven met een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid aan studenten mbo, hbo en wo en scholieren uit het vo. In challenges pakken studenten, samen met bedrijven, duurzaamheidsvraagstukken aan. Inmiddels zijn er meer dan 180 van dit soort challenges gehouden die de nodige kennis en oplossingen hebben opgeleverd voor het mkb. 

Young Professional Community Logistiek
Tijdens de YPC van KennisDC Logistiek komen studenten en young professionals uit verschillende opleidingen en logistieke MKB bij elkaar om te leren en te innoveren. Het idee hierachter is ontstaan vanuit de gedachte, dat
young professionals bij kleine logistieke bedrijven vaak intern geen sparringpartner hebben als het gaat om technische en/of it- innovaties. Op deze manier kunnen ze zich toch spiegelen aan andere ervaringen en zorgen ze met elkaar voor een innovatieversnelling in het bedrijfsleven.

Betonstaal
De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken. De samenwerkingspartners van Betonstaal willen met dit project een dubbele slag slaan: het realiseren van mbo-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4 én zorgen dat de opleidingen de juiste mensen afleveren, met de kennis, vaardigheden en soft skills waar de huidige markt om vraagt. Een kennisplatform vormt de schakel tussen opleiding en bedrijven. Daarop wordt kennis en informatie uitgewisseld en een toekomstbestendige sector gecreëerd.

Cybercrimineel
Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: gehackt worden waardoor je bedrijf plat ligt. En toch zijn mkb’ers relatief vaak slachtoffer van cybercriminaliteit. Binnen dit project sporen studenten als ‘mystery guest’ in mkb-bedrijven de kwetsbaarheden op, analyseren ze en dragen vervolgens een oplossing aan. ’Harde ict- kennis’ wordt zo geïntegreerd  met kennis van gedrag en werkwijzen binnen de ondernemingen. Daarmee dragen ze heel concreet bij aan de veiligheid van ondernemers en hun omgang met alle mogelijke data.

Voor een uitgebreide beschrijving van de genomineerden, kijk op 
https://www.pro-motor-award.nl/nominaties-en-winnaars/.

De jury
‘Meerwaarde voor het mkb’ is deze keer het thema van de Pro-motor Award. Daarom bepaalt een ondernemende jury onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof welke samenwerking de grootste meerwaarde voor het mkb oplevert. Claudia ReinerRonald KleijnCarl RohdeNienke Meijer en Paul Vegerhelpen hem daarbij.


De uitreiking
Het beste idee, met de meeste impact voor het mkb, wint! Op 6 februari  kiest de jury, onder leiding van voorzitter Jacco Vonhof, uit vijf genomineerden de winnaar van de Pro-motor Award 2020.

De prijzen
De winnaar ontvangt: de Pro-motor Award als aandenken; een plaats in de good practices galerij waarbij men het idee in beeld brengt met video- en fotomateriaal voor eigen communicatie en een ondersteunend onderzoek.

Lees ook

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter