Vakmanschap in de Jean School

1156 keer bekeken

In de samenwerkingsverbanden worden prachtige resultaten geboekt op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en ondernemerschap. Bekijk hieronder de resultaten van samenwerken. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw favorieten, dus stem gerust! Jouw best practise hier? Neem dan even contact op.

Lef. Dat had het ROC van Amsterdam en House of Denim toen zij dit project startten. Ook Gemeente Amsterdam toonde lef in het beschikbaar stellen van een Tramremisehal in Amsterdam-West. Het resultaat?

Een wereldwijd unieke vakopleiding voor duurzame denim developers, compleet met duurzame materialen en wassingen in het Blue Lab. Afgevaardigden van internationale denim-labels lopen tussen studenten. Dit is het verhaal van Jeanschool: één van de projecten van CIV Creatieve Industrie 2.0.


"We hebben direct allerlei denim bedrijven om tafel gezet en gevraagd: wat moet er in die opleiding zitten om hem voor jullie echt passend en vraaggericht te maken?"

Mirjam Riethof, programmaleider 

 

"Het is geen normale opleiding, je bent de hele dag bezig met echte professionals"

Loes de Hond, student

 

" Je hebt hier geen leger aan creatieve ontwerpers op roze wolken, maar mensen die echt producten maken, vingers blauw, in de bleek"

Jens Paalman, docent

 

" Ik vind het te gek dat de overheid ook lef heeft om aan dit soort buitengewone verhalen mee te doen"

James Veenhoff, founder Denim City

 

Jean School is een good practice omdat...

…het project voortkomt uit een behoefte van het bedrijfsleven. De denim-industrie is een vervuilende industrie. De vraag naar vakmensen die denim op een duurzame wijze kunnen ontwikkelen neemt toe. Zeker ook in Nederland, waar de denimsector groeiende is en Amsterdam inmiddels Denim Capital of Europe. Dit project voorziet in een behoefte. Studenten worden opgeleid in de sector in een 3 jaar durende vakopleiding en daarmee plaatsen we ieder jaar duurzame denim developers op de arbeidsmarkt.

…het project in volledige co-creatie is vormgegeven. Het project had niet zonder het ROC van Amsterdam tot stand kunnen komen, waar de know-how van het opleiden zit. Maar ook niet zonder House of Denim en bedrijfspartners, waar de kennis van de industrie zit. De locatie in Amsterdam-West, Denim City – geopend in 2015, waar lab- en werkplaatsmogelijkheden zijn voor de opleiding – had op zijn beurt niet gerealiseerd kunnen worden zonder de Gemeente Amsterdam die de locatie ter beschikking stelde.

… het project een bijdrage levert aan een maatschappelijk thema, namelijk een duurzame kledingindustrie.

Tweets over dit project

{"tabBasic":{"type":"twitter","title":"Tweets over dit project","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"#denimcity","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meer weten

Mirjam Riethof
Programmaleider CIV Creatieve Industrie
m.riethof@rocva.nl

Paspoort Jean School

Naam project: Jean School
Betrokken Centrum: Centrum voor innovatief Vakmanschap Creatieve Industrie 2.0
Startjaar: 2013 eerste jaar Jean School, 2015 opening Denim City (en Blue Lab) te Amsterdam
Bereik: 3 klassen per studie jaar, circa 20 studenten per klas
Partners (o.a): Gemeente Amsterdam, ROC van Amsterdam, House of Denim, FG Group,
In samenwerking met: C&A Foundation, European Fund for Regional Development, Levi Strauss, G-Star RAW, Tommy Hilfiger, Candiani Denim, Bossa Denim, Tejidos Royo, Advance Denim, Global Sewing Machines, Meester Koetsier Foundation, Sympany, HTNK

 

 

Afbeeldingen

Jean School in Denim City Amsterdam - good practice

Stemmen

30 / 377 stemmen

Twitter

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP