RIF geeft nieuwe boost aan samenwerking mbo en bedrijfsleven

03-05-2021

#Nieuws #RIF

Tien samenwerkingsverbanden van mbo-scholen en bedrijven werden onlangs gehonoreerd voor hun ambitieuze plannen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Samen ontvangen ze ruim 9,7 miljoen euro om hun doelen waar te maken. De investeringen komen uit het Regionaal investeringsfonds mbo. 

Deze financiële injectie geeft daarmee het leven lang ontwikkelen (LLO) in het mbo opnieuw een flinke impuls en verstevigt bovendien de infrastructuur voor publiek private samenwerkingen (pps). 

Toekenningen
De tien samenwerkingen richten zich op een grote verscheidenheid aan opleidingsdomeinen. Onder de toekenningen zijn bijvoorbeeld:

  • Opschaler ‘MAKE Center’: In het “state of the art” praktijkcentrum wordt de “maakpraktijk” gesimuleerd en werken studenten aan opdrachten uit het bedrijfsleven in de regio, van onderzoek tot en met oplossing. Het team van docenten en praktijkbegeleiders wordt geprofessionaliseerd. Een hybride leeromgeving voor docenten uit het bedrijfsleven moet de samenwerking tussen de professionals optimaliseren.
  • 'Vitaliteitscampus, stedelijke vergroening en smart technology: Een programma waarin een samenwerking wordt gestart in de sectoren Sport & Bewegen en Zorg & Welzijn. In een combinatie van onderwijsontwikkeling, professionalisering en onderzoek worden professionals opgeleid en bijgeschoold en worden mbo-studenten ambassadeurs van vitaliteit.

Regionaal Investeringsfonds mbo
Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Sinds 2014 kwamen er nu in totaal 165 regionale samenwerkingsverbanden tot stand. Samen ontvingen ze ruim 154 miljoen euro. Bedrijfsleven, onderwijs en andere overheden investeerden daarnaast 312 miljoen euro. Bekijk al de toekenningen op deze landkaart.
 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter