Samen Sneller Circulair in beweging

29-06-2023

Ontmoeting #Circulair #Mkb

Samen Sneller Circulair in beweging

Samen Sneller Circulair is in beweging! Het netwerk van pps’en die circulariteit centraal stellen is aan het groeien en is inmiddels gebundeld op een netwerkkaart. Deze interactieve kaart is in ontwikkeling en wordt regelmatig aangevuld. Staat jouw pps al op de kaart? Maak deel uit van de keten. Voeg jezelf toe  en word onderdeel van het landelijke netwerk!

Er wordt hard gewerkt aan het opstarten van een omgeving waar de circulaire community elkaar kan vinden. De webpagina is in ontwikkeling en in aanvulling op de Katapult nieuwsbrief is er nu ook een circulaire update voor het netwerk. Hierin delen we relevante ontwikkelingen op het thema en lichten we circulaire pps’en en best practices uit. Wil je deze ontvangen? Laat het ons weten!

Samen Sneller Circulair met het mkb

En er is meer nieuws! Na een succesvolle kick-off  op 28 maart, zijn we begin juni fysiek samengekomen op het Yuvertapark in Houten. We wisselden uit over het vergroten van de impact op het (circulaire) mkb met projectleiders van pps’en die circulariteit centraal stellen.

We doken de diepte in met Lilian van Hove van CIRCO. We maakten kennis met de CIRCO aanpak, pasten zélf een circulair ontwerp proces toe op een schoen, bank of telefoon en leerden over de drijfveren van het mkb.

Daarna: naar buiten! Tijdens de walk & talk werd er veel gedeeld. Wat werkt goed in jouw pps om circulariteit een plek te geven? Welke manieren van samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt werken om het mkb te laten versnellen? Nieuwe verbindingen zijn gelegd en er werd kennis uitgewisseld, daar doen we het voor! Eén van de aandachtspunten: het mkb bewuster maken dat circulariteit écht de toekomst is. ‘Als je nu niet meegaat, mis je de boot’.

Meer weten? Neem vooral contact op!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter