SLIM opent in september voor aanvragen van individuele ondernemingen

18-08-2022

#Mkb #Nieuws

Ben je een ondernemer en heb je een idee om de leercultuur van je bedrijf te verbeteren maar ontbreekt het je aan middelen? Goed nieuws! Op 1 september opent de SLIM-regeling weer voor individuele aanvragers.

Jezelf ontwikkelen tijdens je werkende leven hoort vanzelfsprekend te zijn, maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Vooral als kleine onderneming heb je vaak simpelweg niet het geld, de tijd of de capaciteit om jezelf of je personeel bij te scholen. En dat is jammer want personeel dat up-to-date is blijft relevant voor de arbeidsmarkt. Daarom trekt het ministerie van SZW jaarlijks 48 miljoen euro uit om leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren. De SLIM-regeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat je financiële armslag hebt om ontwikkelplannen op te stellen voor je bedrijf of om persoonlijke loopbaanadviezen te geven aan je personeel. Een mooie bijvangst: medewerkers die de kans krijgen zich te ontwikkelen beleven meer plezier in hun werk. En dat leidt weer tot betere resultaten en personeelsbehoud.

Je kunt als individuele mkb-onderneming maximaal € 25.000 aanvragen. Hoeveel subsidie je precies ontvangt hangt af van het type project en van de grootte van de onderneming. Wil je een aanvraag indienen? Registreer je dan eerst even als aanvrager. Dat kan nu al. 

Je kunt twee keer per jaar een SLIM-subsidie aanvragen. Dit is de laatste keer in 2022. De volgende ronde is in maart 2023.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter