SLIM-subsidie 1 juni weer open: kansen voor pps’en en scholen om samen te werken met het mkb aan een leven lang ontwikkelen

28-05-2021

#Innovatie beroepspraktijk #Financiering #Mkb #Nieuws #Regelingen

Op 1 juni 2021 opent de SLIM-subsidie weer voor samenwerkingsverbanden van mkb-ondernemingen en onderwijsinstellingen, brancheorganisaties, O&O-fondsen, of een werknemers- of werkgeversvereniging. De aanvraagperiode loopt tot en met 30 juni 2021.

De SLIM-subsidie kan ingezet worden om je pps op te schalen en/of de veranderende rol van scholen - van initieel onderwijs naar partner in het onderwijs van werknemers - verder en versneld vorm te geven. Dit doe je binnen deze regeling met en voor mkb’ers, de aanvraag beslaat gemiddeld 10 a4.

Denk daarbij aan:

 • Het in kaart brengen van de (toekomstige) opleidingsbehoeftes van het mkb (Activiteit 1 uit de menukaart);
 • Het opzetten of doorontwikkelen van:
  • een bedrijfsschool of publiek-private samenwerking gericht op het mkb. Met als doel om echt maatwerk te kunnen leveren;
  • een nieuwe opleiding of methode met en voor het mkb;
  • een e-learningplatform met en voor het mkb; (Activiteit 3 uit de menukaart);
 • Het voeren van loopbaan- en ontwikkelgesprekken bij mkb’ers (Activiteit 2 uit de menukaart).

Download hier de ‘Menukaart Slim-regeling’ waar de vier activiteiten verder worden toegelicht. Let op: je ontvangt géén subsidie voor opleidingskosten, maar bijvoorbeeld wel voor het creëren van de onderwijsprogramma’s of de voorbereidende gesprekken. 

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden hoe je deze regeling kunt gebruiken om als onderwijsinstelling je samenwerking met het mkb te intensiveren en via leren en ontwikkelen in het mkb de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren?

 • Kijk hier de voorlichtingsbijeenkomst van 25 mei jl. over SLIM en MKB!dee terug.
 • Neem contact op met Bibiche Kansen-Stolp via b.kansen@ptvt.nl.

Lees hier meer over het aanvraagformulier, de criteria en bedragen.

Aandachtspunten in de beoordeling
Na het aanvragen volgt binnen achttien weken een bericht of de subsidie wordt toegekend. Bij grote belangstelling bepaalt loting de behandelvolgorde. Na vaststelling van de behandelvolgorde, wordt je aanvraag inhoudelijk behandeld. Let op dat je aanvraag op het moment van loting volledig is. Dus de stukken -zoals een de-minimisverklaring van alle partners – volledig zijn aangeleverd. Anders komt de aanvraag onderaan de beoordelingslijst te staan.

Veel succes met een eventuele aanvraag.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter