Toekenning Subsidie Digitale Werkplaatsen

05-08-2020

#Digitale werkplaats #Mkb #EZK #Regelingen #Samenwerken

Midden in deze lastige tijd van Coronamaatregelen en -aanpassingen is er goed nieuws! Ondanks beperkingen elkaar fysiek te kunnen ontmoeten is er weer een mooi aantal nieuwe publiek private samenwerkingen van de grond gekomen. Er zijn vijf aanvragen voor een Digitale Werkplaats toegekend. De commissie heeft zich gebogen over verschillende voorstellen en Digitale werkplaats Flevoland, Digitale werkplaats Regio Zwolle, MKB Digiwerkplaats (regio Den Haag-Delft-Zoetermeer), DOC mkb-werkplaats-digitalisering (Regio Drechtsteden), en Digilab (Foodvalley) hebben deze week officieel gehoord dat zij subsidie krijgen toegekend en van start kunnen met hun Digitale Werkplaats.

 

In een Digitale Werkplaats worden lokale ondernemers door studenten (mbo, hbo, wo) verder geholpen met hun digitale vraagstukken. “Juist in deze tijd blijkt technologie onmisbaar, overal schakelen we massaal over naar digitale oplossingen om de wereld draaiende te houden. Voor veel kleinere ondernemers is dit een enorme uitdaging, omdat ze niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken. Het brede mkb kan dus wel een steun in de rug gebruiken.” Dit was voor de initiatiefnemers van de MKB Digiwerkplaats in de regio Den Haag-Delft-Zoetermeer extra aanleiding om juist nu met de werkplaats te starten. Deze werkplaats heeft als doel om na drie jaar een toekomstbestendig businessmodel te hebben opgezet, waarbij de samenwerking met het mkb ingebed is in het curriculum en een learning community van onderwijs en bedrijfsleven is ontstaan. In het Living Lab Digitalisering in regio FoodValley gaan studenten van diverse studierichtingen - naast ICT, onder meer mechatronica, food, bedrijfskunde - onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven aan de slag om mkb’ers te ondersteunen.

Gezamenlijk hebben de vijf nieuwste werkplaatsen de ambitie om meer dan 1.250 mkb-bedrijven te helpen. Zij zetten daarbij 4.300 studenten (mbo, hbo, wo) in. Samen met de reeds bestaande werkplaatsen ontstaat er een sterk netwerk van Digitale Werkplaatsen die door, van en met elkaar te leren het mkb nog beter kunnen ondersteunen met digitale vraagstukken.

Digitale werkplaatsen zijn een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Om een digitale werkplaats op te starten kan maximaal 50% cofinanciering worden aangevraagd voor een periode van drie jaar tot een maximum van € 450.000. In het laatste kwartaal van 2020 komt er een volgende openstelling van de regeling, houdt hiervoor de website van RVO  in de gaten.

Informatie over de digitale werkplaatsen vind je hier. Meer weten, mail naar mkbversneller@ptvt.nl.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter