Subsidieregeling mkb-werkplaatsen

30-03-2020

#Mkb #Digitale werkplaats #Regelingen #EZK

Subsidieregeling mkb-werkplaatsen

Zonder dat we het helemaal beseffen maken we op dit moment een grote revolutie mee die verandert hoe we leven, wonen en werken. Alles en iedereen wordt steeds digitaler, maar uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers uit het mkb wegens gebrek aan expertise, tijd of geld kansen in digitalisering moeten laten liggen. Zeker nu deze revolutie versneld wordt door de Corona-crisis, is de noodzaak om mkb te digitaliseren alleen maar dringender geworden. Tijd voor een steun in de rug. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zet samen met onderwijsinstellingen en het lokale bedrijfsleven overal in het land Digitale Werkplaatsen op. In zo’n Digitale Werkplaats worden lokale ondernemers door studenten (mbo, hbo, wo) verder geholpen met hun digitale vraagstukken.

Om een digitale werkplaats op te starten kan maximaal 50% cofinanciering worden aangevraagd voor een periode van 3 jaar bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, tot maximaal € 450.000. Deze aanvraag moet worden ingediend door een betrokken onderwijsinstelling en de werkplaats moet om in aanmerking te komen voldoen aan o.a. de volgende criteria:

  • Focus op versnellen digitalisering regionaal mkb
  • Focus op bestaande en bewezen digitale technologieën zoals: online marketing en sales, data, automatisering
  • Regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en overheidsinstelling

U kunt subsidie aanvragen vanaf 2 april tot en met 19 mei 2020, via mijn.rvo.nl, en er zal in het najaar van 2020 nog een aanvraagperiode komen.
 
Wil je meer weten?
Meer informatie over de subsidieregeling vind je op:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-mkb-werkplaatsen
Voor specifieke vragen over de regeling: mkbwerkplaatsen@rvo.nl  
Op deze pagina of op de website van nederlanddigitaal.nl bij ‘versnelling digitalisering mkbvind je informatie over het netwerk van reeds gestarte werkplaatsen.

Hulp nodig bij het opzetten van een eigen samenwerkingsverband? PTvT heeft van het ministerie van Economische Zaken de opdracht om geïnteresseerde partijen te ondersteunen bij het opzetten
of doorontwikkelen van een eigen digitale werkplaats. 

Mail of bel met: mkbversneller@ptvt.nl of 06 82 83 12 84

Lees ook

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter