SWOT Centre of Expertise Healthy Ageing

22-02-2016

Pps-activiteiten

"Wij werken met zorginstellingen en niet-commerciële bedrijven, waardoor het verdienmodel er niet met een vingerknip is. Dat maakt een ondersteunende faciliteit voor business development noodzakelijk. Hierin gaan we extra investeren."

Joost Degenaar, directeur CoE Healthy Ageing, aan het woord. "De constructief verlopen sterkte-zwakteanalyse heeft aan weerszijden van de tafel verbeterpunten opgeleverd. Essentieel aan de bijeenkomst was dat we goede vragen over en weer konden stellen, en actuele informatie uitwisselden.

Centre of Expertise Healthy Ageing is uniek in het zorgdomein. Wij werken met zorginstellingen en niet-commerciële bedrijven, waardoor het verdienmodel er niet met een vingerknip is. Dat maakt een ondersteunende faciliteit voor business development noodzakelijk. Hierin gaan we extra investeren. Er komen circa 25 innovatiewerkplaatsen (IWP’s). Een IWP bestaat uit 5 à 10 partners uit kennisinstellingen, zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven. De partners moeten al 4 jaar samenwerken op een zelfgekozen thema rondom innovatie van zorg en welzijn. 

Deze unieke IWP’s geven hun gecombineerde (eigen)belangen concreet invulling. Dankzij dit plan is het aantal bijdragende partners gestegen van 35 naar 70. De waaier van IWP’s versterkt de meerwaarde van ons centrum enorm. Daarnaast blijft centrale regie cruciaal om die meerwaarde door te ontwikkelen. 

Geen concurrentie
Wij hebben een grote uitvoeringscapaciteit: 12 miljoen aan expertise en menskracht. Daarmee vormen we een waardevolle aanvulling op onze partners van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland. Onze opleidingen en ons praktijkgericht onderzoek zijn complementair aan het fundamenteel onderzoek op het Universitair Medisch Centrum Groningen. Geen concurrentie, maar samenwerking en perspectief op Europese onderzoekprojecten."

Link: Centre of expertise Healthy Ageing

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter