Toekenning SPRONG voor Saxion, Windesheim en TechForfuture

12-11-2021

Pps-activiteiten #(Praktijkgericht) onderzoek #Financiering #Centres of expertise #Nieuws

Mooie boost voor praktijkgericht onderzoek in de regio Oost-Nederland met de toekenning van de SPRONG subsidie. In totaal zijn er zeventien subsidies van een miljoen euro toegekend. Waaronder een miljoen aan Researchgroup for Digital Driven Manufacturing waarbij Saxion, Windesheim en het expertisecentrum TechForFuture in samenwerking met zes kernpartners ondernemers helpen om hun productieproces te digitaliseren en robotiseren. Met SPRONG stimuleert Regieorgaan SIA de samenwerking tussen onderzoeksgroepen van verschillende hogescholen die de potentie hebben om binnen 8 jaar uit te groeien tot krachtige SPRONG-groep.

Productie wordt steeds meer datagestuurd. Deze vorm van ondernemen vergt kennis over het verkrijgen, verwerken, toepassen en analyseren van data. Dat vraagt om gevoelige sensoren, analyse-software, robuuste processing-informatica, slimme algoritmes, handige robots en hightech mechatronica. Op dat gebied is voor veel mkb’s nog een lange weg te gaan.

In de Researchgroup for Digital Driven Manufacturing helpen Saxion en Windesheim in samenwerking met 6 kernpartners en ondersteund door TechForFuture ondernemers om deze uitdaging te volbrengen. Om dat te bereiken ontwikkelen de lectoraten Industriële Automatisering & Robotica, Ambient Intelligence en Mechatronica kennis en versterken deze met cross-overs op de grensvlakken van sleuteltechnologie en praktijk. De kennis wordt vervolgens geïmplementeerd in fieldslabs en in meerdere bachelor- en masteropleidingen van de hogescholen.

Benieuwd naar alle gehonoreerde SPRONG-groepen? Bekijk deze hier.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter