Uitvraag Nationaal Groeifonds Katapult: doe mee en word onderdeel van een ecosysteem pps

20-06-2022

Overheid #Opschalen #Nieuws

Op 14 april jl. werd het goede nieuws bekend gemaakt! Het voorstel: Opschaling van Het voorstel Opschaling van publiek-private samenwerkingen (pps) in het beroepsonderwijs, heeft 210 miljoen euro voorwaardelijk toegekend gekregen. Hierdoor wordt het mogelijk dat we gezamenlijk grote stappen kunnen zetten zodat er voldoende én goed geschoolde mensen worden opgeleid voor het mkb. Met het (voorwaardelijk) toegekende budget is er ruimte om 15 impactrijke initiatieven (ecosysteem pps'en) op te schalen om de impact bij en met het werkveld, en met name het mkb, te vergroten. Wil jij hier ook een bijdrage aan leveren? Lees dan goed dit bericht door.

Regionale prioriteiten
Aangezien wij willen komen tot de 15 meest impactrijke initiatieven zijn de provincies de afgelopen weken gevraagd om aan te geven wat hun regionale prioriteiten zijn. Waar liggen uitdagingen binnen de provincie en waar moet impact worden gecreëerd? Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor de digitalisering van de maakindustrie én de energietransitie in de gebouwde omgeving. Bekijk hier het totaaloverzicht van de prioriteiten van de provincies en de aanvullende informatie.

Doe mee!
Denk jij (namens een pps of een consortium van pps’en) een grote bijdrage te kunnen leveren aan de regionale prioriteiten? Vul dan dit formulier in voor 6 juli 17.00 uur. De komende periode kunnen pps’en en cosortia van pps’en (die aan deze criteria voldoen) aangeven of zij een rol willen vervullen in het vormen van één van de gevraagde ecosysteem-pps’en. Andere partijen (bijv. pps’en die nog niet voldoen aan de criteria, bedrijven of overige geïnteresseerden) die denken een grote bijdrage te kunnen leveren aan de genoemde regionale prioriteiten binnen de op te richten ecosysteem pps kunnen dit bij ons kenbaar maken. Geef daarbij gelijk aan bij welke provinciale uitdaging je een flinke bijdrage kan leveren.

Alle informatie over het Groeifonds is terug te vinden op deze pagina. Ben je benieuwd wat een ecosysteem pps is, wat het verschil tussen de opschalingsregeling van het RIF en het Nationaal Groeifonds is, of wil je weten wie uiteindelijk de 15 ecostysteem pps’en zal aanwijzen? Bekijk dan de Q&A voor antwoorden op de meest gestelde vragen.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter