Utrecht Tech Community lanceert het U-TECH mkb loket

31-01-2022

Pps-activiteiten #Mkb #ICT #Nieuws

Het mkb loket is dé online plek waar ondernemers uit regio Utrecht terecht kunnen voor advies over financiering van (om)scholing naar ICT beroepen. Want dat het belangrijk is om digitale kennis in huis te halen en te houden is wel duidelijk. Maar hoe kunnen ondernemers hun medewerkers helpen bij (om)scholing en hoe gaan ze het financieren? Utrecht Tech Community heeft hiervoor een oplossing bedacht: het U-TECH mkb loket.

Utrecht kent net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tegelijkertijd biedt deze bedrijfstak juist nu én in de toekomst veel zekerheid op werk. Met de oprichting van de Utrecht Tech Community (UTC) slaan onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Utrecht de handen ineen om deze mismatch op de arbeidsmark te verkleinen en de instroom van kandidaten in deze sector te vergroten. Met de oprichting van het U-TECH mkb loket kunnen ondernemers nog beter geadviseerd worden over subsidieregelingen voor (om) scholing naar digitale beroepen.

Er zijn diverse subsidies en regelingen van gemeenten, provincie en overheid om de ontwikkeling van digitaal talent te bevorderen.  Op de nieuwe website kunnen ondernemers zich alvast oriënteren. Ook geeft de website een overzicht van de regionale en landelijke subsidieregelingen die nu beschikbaar zijn.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter