Vakmanschap in de Jean School

02-10-2019

PPS-activiteiten #Verbeteren onderwijs #Mbo-initiatief #Faciliteiten en labs #Film

Een wereldwijd unieke vakopleiding voor duurzame denim developers, compleet met duurzame materialen en wassingen in het Blue Lab. Afgevaardigden van internationale denim-labels lopen tussen studenten. Dit is het verhaal van Jeanschool: één van de projecten van CIV Creatieve Industrie 2.0.

Jean School is een good practice omdat...

…het project voortkomt uit een behoefte van het bedrijfsleven. De denim-industrie is een vervuilende industrie. De vraag naar vakmensen die denim op een duurzame wijze kunnen ontwikkelen neemt toe. Zeker ook in Nederland, waar de denimsector groeiende is en Amsterdam inmiddels Denim Capital of Europe. Dit project voorziet in een behoefte. Studenten worden opgeleid in de sector in een 3 jaar durende vakopleiding en daarmee plaatsen we ieder jaar duurzame denim developers op de arbeidsmarkt.

…het project in volledige co-creatie is vormgegeven. Het project had niet zonder het ROC van Amsterdam tot stand kunnen komen, waar de know-how van het opleiden zit. Maar ook niet zonder House of Denim en bedrijfspartners, waar de kennis van de industrie zit. De locatie in Amsterdam-West, Denim City – geopend in 2015, waar lab- en werkplaatsmogelijkheden zijn voor de opleiding – had op zijn beurt niet gerealiseerd kunnen worden zonder de Gemeente Amsterdam die de locatie ter beschikking stelde.

… het project een bijdrage levert aan een maatschappelijk thema, namelijk een duurzame kledingindustrie.

 

Meer weten

Mirjam Riethof
Programmaleider CIV Creatieve Industrie
m.riethof@rocva.nl

Paspoort Jean School

Naam project: Jean School
Betrokken Centrum: Centrum voor innovatief Vakmanschap Creatieve Industrie 2.0
Startjaar: 2013 eerste jaar Jean School, 2015 opening Denim City (en Blue Lab) te Amsterdam
Bereik: 3 klassen per studie jaar, circa 20 studenten per klas
Partners (o.a): Gemeente Amsterdam, ROC van Amsterdam, House of Denim, FG Group,
In samenwerking met: C&A Foundation, European Fund for Regional Development, Levi Strauss, G-Star RAW, Tommy Hilfiger, Candiani Denim, Bossa Denim, Tejidos Royo, Advance Denim, Global Sewing Machines, Meester Koetsier Foundation, Sympany, HTNK

 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter