DENK MEE OVER TOEKOMSTPROOF EN MEER (HYBRIDE) DOCENTEN

De toenemende dynamiek door technologische ontwikkelingen heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. Er wordt veel gesproken over nieuwe en verdwijnende beroepen maar ook over kansen voor mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt of op de bank zitten. Al deze ontwikkelingen maken dat de rol van de docent veranderd maar ook behoefte aan meer docenten die werken vanuit hun bedrijfspraktijk.

Tijdens de Katapult on Tour op 7 juni 2018 in Eindhoven is de publicatie: Docenten in een PPS. De beste adviezen uit de praktijk…….en nu aan de slag! uitgereikt aan docenten. De publicatie geeft de ontdekkingstocht weer vandocenten en onderzoekers naar de mogelijkheden van publiek-privaat samenwerken, de meerwaarde voor de student, en concrete tips.

Binnen overheden, bedrijven, en onderwijsinstellingen vinden diverse projecten plaats over meer (hybride) docenten in een PPS en nog beter professionaliseren van docenten in samenwerking met het bedrijfsleven. We kunnen leren en ontwikkelen niet meer alleen!

In de publicatie  is een analyse te vinden van alle Publiek-Private Samenwerkingen (MBO-HBO) verbonden aan Katapult en hun werkwijze van professionaliseren van (hybride) docenten. Daarnaast zijn er goede voorbeelden als het gaat om het creëren van meer (hybride)docenten uit de regio, zoals: Instructeurspool in Gelderland/Overijssel, samenwerking tussen o.a. Otib, A+O Metalektro en OOM; Blue Careers, samenwerking van STC-Group met Fontys Hogescholen; Cyber Security Ambassadeur – ROC Mondriaan; Modulair opleidingsplan Fontys Hogenscholen.

Al met een hele interessante ontwikkeling die vraagt om meer kennis met elkaar te delen en te verbinden. En waarom allemaal zelf het wiel uitvinden, terwijl wij genoeg van elkaar kunnen leren. Denk en beweeg met ons mee!

Thema’s die wij willen behandelen:

  • Wat voor concepten zien we? 
  • Wat kunnen we delen? 
  • Wat zijn financiële mogelijkheden?
  • Wat voor resultaten zouden we willen halen (thema’s)
  • Wat kunnen we concreet doen om het thema aan te vliegen?

Aanmelden of meer informatie, neem contact op met Margriet Lautenschutz

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP