Docu

Zes studenten waren je voor en gingen op expeditie! Kijk de docu nu in maar liefst vier delen terug! 

 

Aflevering Robotisering en Digitalisering 

In de eerste aflevering onderzoeken de studenten wat de invloed is van technologische ontwikkelingen op de werkvloer en in de samenleving. Bijvoorbeeld: kost verregaande robotisering de vakmensen van nu straks hun baan? Of is het juist een kans en kan robotisering er in de zorg voor zorgen dat vakmensen meer persoonlijke aandacht aan patiënten kunnen geven? Is onze computer straks onze baas? Zitten er grenzen verbonden aan kunstmatige intelligentie? Met bezoeken aan Virtuele Leermeesters, Smart Factory en Zorgboulevard 

 

Aflevering Next Economy 

De duurzaamheidstransitie gaat snel en er ontstaan nieuwe businessmodellen. Wat is bijvoorbeeld nog de rol van dieren in ons voedselsysteem? Zijn we in 2100 allemaal vegetariër? En wat betekent dat voor hoe we vakmensen moeten opleiden? Ook ontstaan er nieuwe verdienmodellen. Welke vaardigheden hebben werknemers nodig? En welke zijn straks overbodig? Bezoeken aan: Kipster, World Horti Center en ZeeuWind.

 

Aflevering Diversiteit en Inclusie 

De maatschappij is steeds diverser aan het worden, terwijl de polarisering groter wordt. Tussen welvaart, opleidingsniveau en afkomst. Hoe solidair zijn we nog met elkaar? Hoe zorgen we dat iedereen mee kan in alle ontwikkelingen op een manier die bij hem of haar past? En wat vraagt deze houding van vakmensen en vakonderwijs? De studenten gaan op bezoek bij Studio Moio en IKEA.

 

Aflevering Reflectie en Terugblik

In het laatste aflevering van de vierdelige documentaire kijken de studenten terug op de expeditie. Waardevolle en leerzame momenten worden besproken, maar er worden ook discussies gevoerd over hoe we de toekomst vorm willen geven. Onder begeleiding van Harm Edens gaan de studenten in gesprek met elkaar in Den Haag.