Omdenker; waarde creator; innovator

Geert is mijn collega programmamanager voor BIM5. We hebben een soortgelijk menselijk profiel maar kijken vanuit totaal ander perspectief tegen onze PPS-wereld. Hierdoor is hij in staat om me steeds weer op te poken als ik de gezochte opening even niet meer zie. Hierdoor kunnen we estafette-lopen binnen ons eigen project. Geert is een geweldige energizer en anderskijker! Bijzonder leerzaam om mee te mogen werken. Hij heeft een vooruitziende blik. Kan op een inspirerende manier mensen mee nemen. Kan gedachtegoed omzetten naar concrete projecten. En heeft in 12 jaar tijd  inmiddels 12 pps'en geïnitieerd welke verschillende keren tot landelijke initiatieven zijn uitgegroeid. Van de 12 projecten zijn er 9 verduurzaamd voor lange termijn.

 

Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt?
Omdenker, waarde creator, innovator, inspirator, verbinder en financieel onderlegd.

Wapenfeit: waar ben je trots op? 
Verduurzaming van PPS voor de lange termijn.
Verbindingen leggen tussen partijen waarbij dit vooraf niet altijd logisch lijkt.

Wat is jouw visie op de pps ontwikkeling voor de komende jaren?
Delen is het nieuwe hebben!

Nieuwe economie is gestoeld op nieuwe verbindingen van vaak bestaande producten/diensten/sectoren waardoor nieuwe markt ontstaat. Voor PPS is dit niet anders.

Mijn droom zou zijn dat onderwijs dat aangeboden wordt via PPS constructie met daarin een gezamenlijke verantwoordelijkheid ook gefinancierd wordt door OC&W. Ik zie veel kansen voor opensource omgevingen welke gevuld worden door openbadges waarbij de waarde ook bepaalt kan worden door het bedrijfsleven en niet alleen door het onderwijs. Hierdoor zullen er niet alleen techniek gedreven studenten voor techniek gaan kiezen maar ook carrière- en mens-gedreven studenten.

Wat was jouw inspiratiebron? 
Mijn beste leerschool is veel buiten de deur kijken. Wat doen andere daarbij vooral buiten de sector waar jezelf in werkzaam bent. Combineren van bestaande ontwikkelingen.