Nieuwsgierigheid; change agent; energie

Je kunt altijd bij hem terecht voor vragen. Heeft een frisse blik. Kritische vragen en initieerde het vormgeven eigen peer reviews met onze PPS. Hij staat open voor De kennis van buiten de eigen poorten. Een hele fijne PPS-collega. Samengevat: Samen leren en veel bitterballen!
 

Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt?
Nieuwsgierigheid, change agent en energie.

Wapenfeit: waar ben je trots op?

  • 8 jaar CIV Water, de startup fase succesvol afgerond (regionaal), als eerste de RIF Scale up binnengehaald (regionaal/nationaal), Erasmus+ subsidie om een pilot te doen voor het opzetten van een internationaal partnernetwerk Centers of Vocational Excellence (MBO scholen)
  • Partner in de WaterCampus als onderdeel van de doorlopende leerlijn Water (WO-HBO-MBO)
  • Mijn CIV Water team
  • Bedrijfsopleiding drinkwatertechniek (Vitens). Dit succesvolle traject loopt als 4 jaar en jaarlijks start een nieuwe groep medewerkers van Vitens. Ook mbo-studenten draaien mee in dit traject. Dit traject heeft geleid tot een keuzedeel drinkwatertechniek, het concept wendbaar vakmanschap Water (basis voor de RIF Scale up), reeds 75 opgeleide werknemers Vitens, 20 studenten MBO waarvan 2 een vaste baan hebben gekregen bij Vitens.

Wat is jouw visie op de pps ontwikkeling voor de komende jaren?
De ontwikkeling van een hybride leeromgeving waarin praktijk het onderwijs dagelijks tegenkomt. Het onderwijs wordt in projectmatige vorm verzorgd door docent en praktijk expert samen aan studenten en werkenden. De grootste uitdaging is de omvorming van onderwijslogistiek zodat er flexibiliteit ontstaat om in te kunnen spelen op praktijkvragen.

Wat was jouw inspiratiebron?
2 personen te weten Peet Ferwerda en Matthijs Bobeldijk.

Peet Ferwerda is de grondlegger van CIV en is na mijn aantreden als strategisch adviseur betrokken gebleven. Met zijn kennis en visie hebben we CIV Water in ontwikkeling gebracht. Matthijs Bobeldijk heeft mij vele malen gefaciliteerd bij bijeenkomsten en met zijn ervaringen uit het partnernetwerk geïnspireerd. Ik heb meegewerkt aan het boek van Matthijs; Impact, zet vanuit je purpose case de wereld naar je hart. In dit boek vind ik veel inspiratie.