Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd) om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik dan op 'Cookies toestaan'. Lees hier onze cookieverklaring.

Cookies toestaan Weigeren

Food- en horecacluster investeert in leven lang ontwikkelen

SLIM-project in het kort

  • Bestaande medewerkers in de horecasector behouden en nieuwe werven door ze een aantrekkelijk ontwikkeltraject aan te bieden
  • Het opzetten van digitale leer- en ontwikkelplatforms per deelnemend bedrijf.

Wie?

Dedert IJs is een producent van waterijs uit Roermond; Voets Specialiteiten een groothandel van delicatessen uit Schijndel; Bakkerij van de Doorn een bakker uit Schijndel; Brood- en Banketbakkerij HB De Paauw een productiebakkerij uit Hardinxveld-Giessendam; HGK een horecalocatie in Delft (Delfts Brouwhuis); Brunchbar Heerlen horecalocatie in Heerlen; Helden van de Kien een horecalocatie in Sint Oedenrode; The Dutch Business Sport and Recrecation Exploitation een golf- en horecalocatie in Spijk; en De Horeca Groep zijn een aantal horecalocaties in en rond Leiden. Samen vormen zij het Food- en horecacluster dat aan dit project deelneemt.

Waarom?

De samenwerkingspartners hebben een roerige tijd achter de rug. Ze hebben allemaal flinke tegenslagen te verwerken gehad in de COVID-jaren, maar gelukkig hebben ze het overleefd. Nu ze weer open zijn, lopen ze tegen een belangrijke bottleneck aan: te weinig medewerkers. Veel personeel is gedurende de COVID-crisis aan het werk gegaan in andere sectoren. Zij hebben bijvoorbeeld ervaren dat ze beter betaald worden in een callcenter van de GGD of dat ze niet altijd ’s avonds en in het weekend hoeven te werken in de bouw. De kans dat deze ex-werknemers terugkeren in de horeca, is klein. Vandaar dat het cluster nieuwe medewerkers wil aantrekken door ze een actievere begeleiding in hun verdere ontwikkeling te bieden. 

Wat?

Het cluster wil een digitaal leer- en ontwikkelplatform voor elk van de deelnemende bedrijven ontwikkelen en implementeren, door gebruik te maken van de aanwezige kennis en ervaringen van een van de bij het cluster aangesloten food-bedrijven: Voets Specialiteiten. Elk platform is weer anders ingericht, maar kent ten minste de volgende applicaties: 
•    Laagdrempelige kennisoverdracht rond producten en voedselveiligheid; 
•    Mogelijkheid om ontwikkelgesprekken te voeren met medewerkers; 
•    Een talentenscan met een uit te stippelen groeipad voor elke medewerkers;
•    Interne communicatie over de belangrijkste ontwikkelingen die digitalisering met zich meebrengt; 
•    Een methodiek om medewerkersonderzoek uit te voeren.