Programma

Het programma van de Katapultdag is bekend!

11.45 – 12.15 UUR HALLO!
Vanaf 11.45 uur heten wij jou van harte welkom met een heerlijke lunch in de Fokker Terminal in Den Haag. Kom optijd, want om 12.15 uur start het plenaire programma.

12.15 – 13.10 UUR WIJ ZIJN KATAPULT.
We openen de dag, onder leiding van aanjager Harm Edens.

Je zou het bijna verleerd zijn: fysiek netwerken. Daarom helpt Superbrainstormer Erik Pekel ons een handje. In een brainstorm gaan we in gesprek: over onze eigen projecten maar ook over concrete oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. Vervolgens maken we samen met Hans de Jong (oud president Philips Nederland) de stand op: hoe groot is de impact van publiek privaat samenwerken? Daarna is het woord aan de vakmensen zelf: wie zijn ze en wat denken zij dat er nodig is om mensen zoals zij te behouden en aan te trekken?

13.15 – 15.45 UUR AANSPANNEN EN RICHTEN.
Tijdens dit onderdeel is iedereen in de Fokker Terminal in beweging. Er is voor ieders wat wils: van korte, prikkelende pitches tot uitgebreide sessies waar samen de diepte wordt opgezocht. Bekijk hier het blokkenschema voor een overzicht van de verschillende sessies.

Daarnaast is er op het Festivalterrein ook van alles te beleven! 

Waar liggen de kansen om vakmensen van de toekomst te vinden?
Voor sommige sectoren is het tekort aan personeel nijpend. Denk aan de techniek en ICT. Meten is weten en daarom heeft Platform talent voor Technologie (PTvT) onderzoek gedaan. Waar vinden we die vakmensen van de toekomst? En hoe moeten we ze enthousiasmeren voor een opleiding en baan in de techniek? Hoe zit het bijvoorbeeld met jongeren met een migratieachtergrond? Of meisjes? En wat is de invloed van ouders op studiekeuze? Bij deze stand zullen we je één op één vertellen wat we over verschillende onderwijs- en instroomcijfers weten, delen we factsheets uit, kun je een kaartje stoppen in de box: ‘Drop hier je onderzoeksvraag’ en kun je via filmpjes de highlights van onze drie laatste onderzoeken bekijken.

Hacking women into tech
Vertegenwoordigers van acht teams van hackers pitchen hun doorbraken voor het enthousiasmeren van meer meiden en vrouwen voor een carrière in de technische sector in Nederland. Deze doorbraken werken ze nu uit tot concrete business cases, die door koppeling aan financiering en middelen gerealiseerd kunnen worden. De doorbraken komen voort uit het evenement Hacking Women into Tech dat op 22 oktober onder de vlag van de HCA Topsectoren en Holland High Tech plaatsvond op de BIC-campus in Eindhoven. Acht van teams van Hackers met hun achtergrond in bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen, of nog als student, werkten hier een dag lang aan concrete ideeën die het voor vrouwen en meiden aantrekkelijker zouden maken om in de techsector te komen werken. Ze pitchten hun ideeën die dag voor een heuse Dragons’ Den. Om hun inmiddels verder uitgewerkte doorbraken op dit thema nog breder onder de aandacht te brengen en bij interesse verder aan middelen en financiering te koppelen zijn ze op de Katapultdag aanwezig om hun ideeën te pitchen.

Beleef Virtual Reality zelf!
Op de informatiestand van de Veiligheidsacademie NWV kunnen de bezoekers diverse ontwikkelde Virtual Reality toepassingen bekijken en ervaren. Tevens kan de bezoeker informatie krijgen over het proces en de toegepaste technieken zoals een stemcomputer en artificial intelligence.

15.45 - 16.15 UUR BEWEEG JE MEE?
Tijdens de afsluiting blikken we terug op de dag.

16:15 - 17.00 UUR PROOST!