Van app tot nieuw bedrijf

Wat begon als een SLIM-project om bij medewerkers van De Zorgcoach een leven lang ontwikkelen te stimuleren, groeide uit tot een initiatief voor de branche. Hoe zit dat? We bellen even met De Zorgcoach-oprichter Ward Dekkers.

Ward, waar zetten jullie bij De Zorgcoach de SLIM-subsidie voor in?

“Heel breed, maar het meest concrete is de ontwikkeling van een app waardoor onze medewerkers op hun telefoon binnen een paar klikken alle kennis en kunde vinden die ze nodig hebben om hun werk goed uit te voeren. Daarmee komen we meteen ook tegemoet aan hun behoefte om met elkaar in verbinding te staan.”

Wat was de aanleiding?

“Als je wilt dat medewerkers doen wat jij in je hoofd hebt en als je hen voor je organisatie wilt behouden, dan moet je de bezigheden die minder leuk zijn – 15 tot 25 procent van het werk – zo makkelijk mogelijk laten verlopen. In de zorg moeten medewerkers allerlei wetten en regels kennen en protocollen volgen, bijvoorbeeld voor huiselijk geweld en privacy. Maar in de praktijk is dat lastig: er is niet genoeg tijd om mensen in te werken, de uitleg is onduidelijk of mensen leggen zaken verschillend uit. En niemand zit meer te wachten op een papieren handboek. Daarom zijn we op zoek gegaan naar moderne manieren om mensen aan het leren te houden.”

Wat heeft jullie SLIM-project tot nu toe opgeleverd?

“We zijn samen met een partner druk bezig met het bouwen van de app. Er komt in elk geval een e-learningmodule in, daarnaast een digitale versie van dat saaie papieren handboek, een FAQ – de veelgestelde vragen – en een onboardingmodule voor medewerkers die net beginnen. Door de onboarding module kan je als organisatie exact zien waar iemand is in zijn inwerkproces en weet je dat echt alle benodigde kennis juist is overgedragen. Maar het mooiste is misschien wel dat andere zorginstellingen tijdens een uitwisselingssessie van het SLIM-ondersteuningsprogramma al snel interesse toonden voor onze app. Daaruit is een apart bedrijf ontstaan, De Tijdmakers. Dat had ik van tevoren echt niet verwacht.” 

Welke lessen heb je tot nu toe geleerd? 

“Laat de techniek vooral over aan bedrijven die apps ontwikkelen. Maar ga niet met de eerste de beste partij in zee. Zorg dat je helder hebt wat je eigen doel is en oriënteer je goed: welke aanbieder is in staat om te denken vanuit jouw eindgebruiker?”

Wat heb je nodig om een SLIM-project als dit tot een succes te maken?

“Iemand die het projectmanagement doet. Misschien heb je die zelf in huis, misschien heeft de partij die je inschakelt iemand beschikbaar. Zo niet, huur dan iemand in. Je bent in no time door de looptijd van de subsidie heen. Om de vaart erin te houden, moet je echt iemand hebben die dit als belangrijkste opdracht heeft.”

Welke tips heb je voor andere mkb’ers die een SLIM-project willen doen?

“Neem je medewerkers tussendoor mee in de ontwikkeling. Laat updates zien, toon plaatjes van hoe het wordt en gebruik hun feedback! Dan blijft het leven en gaan mensen uitkijken naar het eindresultaat.”